Boğaziçi Üniversitesi’nde Rektör Danışmanı istifa etti

Yayın tarihi: 6 Ocak 2021 Çarşamba 5:22 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2021 Çarşamba 5:54 pm

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı kararı ile AKP’li Prof. Melih Bulu’nun rektör atanmasına tepkiler sürerken, bir istifa haberi geldi. Üniversitede sosyoloji bölümünde öğretim üyesi olan ve aynı zamanda rektör danışmanlığı yapan Prof. Dr. Zafer Yenal istifa ettiğini açıkladı. Yenal, istifa metninde “Bir daha kapıları kelepçelenmiş üniversite görmemek için iyilik adına, güzellik adına daha sıkı çalışmaya devam edelim” ifadesini kullandı.

İstifasını LinkedIn hesabından duyuran Prof. Zafer Yenal, Twitter hesabından “Dün LinkedIn’de Rektör Danışmanlığı’ndan istifa ettiğimi duyurmuştum. Kem gözlere inat, hocalığa, okuyup yazmaya, daha da çok çalışmaya devam tabii ki…” diye yazdı.

Boğaziçi öğrencileri Kadıköy’de alkışlarla karşılandı

Prof. Dr. Yenal’ın LinkedIn’de paylaştığı istifa metni ise şöyle:

“Üniversitemiz ve mezunlarımız arasındaki ilişkinin daha da yakınlaşması, zenginleşmesi ve kurumsallaşması yönünde gayret gösterdim. Bu süre zarfında yüzlerce mezunumuzun çalışmalarımıza verdikleri destek çok ama çok değerliydi. Kendilerine canı gönülden teşekkür ederim. Rektörlük Kurulu üyeleri, Kültür Sanat Komisyonu, Tanıtım Ofisi, Kariyer Merkezi, Mezunlar Ofisi ve Kurumsal İletişim Ofisi çalışanları başta olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma bütün bu süreci gururla ve heyecanla yaşamama vesile olan muazzam katkıları için minnettarım. Bir daha kapıları kelepçelenmiş üniversite görmemek için iyilik adına, güzellik adına daha sıkı çalışmaya devam edelim.”

 

Boğaziçi öğrencileri Kadıköy’de alkışlarla karşılandı

PROF. DR. ZAFER YENAL KİMDİR?

Prof. Dr. Zafer Lisansını ODTÜ (1989)’de tamamlamıştır, ardından doktorası için Binghamton University’de bulunmuştur. Yenal Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olan Zafer Yenal, tüketim sosyolojisi, yemek sosyolojisi, köy çalışmaları, tarihsel sosyoloji konularında uzmanlık yapmıştır. Türkiye’de tarımsal dönüşümler, yemek kültürü ve tüketim sosyolojisi konularında çok sayıda çalışması olan Yenal’ın Bildiğimiz Tarımın Sonu: Küresel İktidar ve Köylülük (Çağlar Keyder’le birlikte, İletişim Yayınları, 2013) ve Aradığınız Kişiye Şu An Ulaşılamıyor: Türkiye’de Hayat Tarzı Temsilleri, 1980-2005 (Meltem Ahıska ile birlikte, Osmanlı Bankası Yayınları, 2006) başlıklı kitapları bulunuyor. Prof. Dr. Yenal, New Perspectives on Turkey ve Irish Journal of Sociology dergilerinin yayın kurulunda yer alıyor.

Boğaziçi öğrencilerinin yine evleri basıldı: Gözaltı sayısı 36’ya yükseldi