Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin nöbeti 108. gününde

Yayın tarihi: 11 Haziran 2021 Cuma 4:21 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 4:22 pm

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı nöbetin 108. gününde bir kez daha “Kayyumluk” binasına sırtlarını döndü, öğrenciler de pankartlarıyla akademisyenlerin yanında yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm bileşenlerinin kayyum rektör Melih Bulu’ya yönelik protesto eylemleri sürüyor. Boğaziçili akademisyenler, bugün (11 Haziran) üniversitede Rektörlük binasına sırtlarını dönerek Bulu’yu protesto etti.

Akademisyenler nöbetlerinin 108. gününde de “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

Çeşitli bölümlerde okuyan öğrenciler de pankartlarıyla akademisyenlerin yanında durdu.

Akademisyenlerin bugünkü açıklamasında şunlar söylendi:

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksek Okulu da dahil olmak üzere üniversitemizdeki tüm birim, fakülte ve enstitülerin müdür ve koordinatörleri seçimle göreve gelmelidir. Şeffaf ve demokratik yollardan belirlediğimiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü müdürlerimiz ve Mühendislik Fakültemizin seçilmiş dekanı bir an önce görevlerine atanmalıdır.

Açıklamada dün (10 Haziran) Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünün görüşünün okunduğu hatırlatıldı. Açıklamanın sonunda, “Bir kez daha atanmış Melih Bulu, Gürkan Kumbaroğlu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez’in, bir gecede kurulan Hukuk Fakültesi’ne atanmış Selami Kuran ve görevlendirilmiş Muzaffer Eroğlu’nun istifasını talep ediyoruz” denildi.