Boğaziçi Üniversitesi’nde 4 akademisyenden 3’ü göreve iade edildi

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 10:42 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 10:42 pm

Boğaziçi Üniversitesi’nden rektörlük tarafından uzaklaştırılan dört akademisyenden üçünün görevlerine iade edildi.

Haziran ayında görevden uzaklaştırılan Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu üyeleri Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. İbrahim Semiz ve Prof. Dr. Necmettin Emre Olay görevine iade edildi. Akademisyenlerin göreve iadeleri Rektör Yarımcısı Fazıl Önder Sönmez’in yazdığı kurum içi bilgilendirme yazısında yer alırken bir diğer akademisyen Prof. Dr. Tuna Tuğcu için ise açıklama yapılmadı.

Evrensel’in haberine göre, bilgilendirme yazısında, “Haklarında cezai ve disiplin soruşturması açılan akademisyenlerin ifadeleri alındıktan sonra yapılan ön değerlendirmede Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. İbrahim Semiz ve Prof. Dr. Necmettin Emre Otay’ın, akademik görevlerine devam etmelerinin sakınca oluşturmayacağı kanaatine varıldığı ” açıklanırken, “Söz konusu üç akademisyenin görevden uzaklaştırılmaları kararının kaldırılması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu üyeleri Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. Emre Otay, Prof. Dr. İbrahim Semiz ve BTK başkanı Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun üniversitenin Bilgi İşlem Merkezi’ni (BİM) basıp belgeleri gaspettiğini iddia edilmişti. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada öğrenci, mezun ve çalışanların verilerinin izinsiz paylaşıldığını aktarmıştı. Kurul üyeleri, 10 Haziran Cuma günü rektörlük tarafından görevden alınmış, ardından kurul lağvedilmişti.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü mezun kartlarını süresiz iptal ediyor