Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi gözaltında darp edildi

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 9:52 am - Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı 4:58 pm

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü önünde tutuklanan 2 kişi için düzenlenen açıklamaya katılan Mısra Sapan, gözaltına alındığı sırada polisler tarafından darp edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü önünde, tutuklanan 2 kişi için basın açıklaması yapmak isteyenlere polis müdahale etti. Gözaltına alınan öğrenciler darp edilerek ters kelepçe ile gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Mısra Sapan’ın gözlerinin morardığını gösteren fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Sapan, gözaltına alınması sırasında sivil polislerin yüzüne diz attığını, yere düştüğünde ise tekme ve yumruklara maruz kaldığını söyledi. Sapan, ters kelepçeyle gözaltına alındığını belirtti.

Güney Kampüs’ün önünde barikat kuran polis, üniversite dışında toplanan öğrencilere müdahale etmiş, kampüs içinde bulunan öğrencilerin ise dışarı çıkmalarına izin verilmemişti. Polisin müdahalesinde çok sayıda kişi gözaltına alınırken, bu sırada bazı öğrencilerin yerde sürüklenerek götürülmeye çalışıldığı kameralara yansımıştı. Eylemlerde 14 öğrenci gözaltına alınmış, öğrencilerin tamamı serbest bırakılmıştı. Gözaltı aracında bazı öğrencilerin de itilerek ters kelepçelendiği TELE 1 kameralarına yansımıştı.

Boğaziçi’nde basına kalkan, öğrenciye kelepçe