Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var!

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 5:16 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 7:11 pm

“1 Nisan’da boykottayız” diyerek Kadıköy’de toplanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis müdahale etti. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’yu rektör olarak atamasının ardından başlayan ‘kayyum rektör’ protestoları devam ediyor.

“1 Nisan’da boykottayız” diyerek Kadıköy’e eylem çağrısı yapan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bir araya gelirken kaymakamlığın sabah saatlerinde getirdiği eylem yasağı gerekçesiyle polis öğrencilere müdahale etti. Çok sayıda öğrenci darp edilerek gözaltına alındı.

GAZETECİLERE POLİS MÜDAHALESİ

Kadıköy’de haber takibi yapan basın emekçileri de polis tarafından darp edilerek çekim yapmaları engellenmeye çalışıldı.

ÖĞRENCİLER AÇIKLAMA YAPTI

Gözaltıların ardından Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube’de bir araya gelen öğrenciler, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Öğrenciler, “Kayyum rektör istemiyoruz dediğimiz için Kadıköy’de bir basın açıklaması yapacaktık. Ancak siyasi iktidar basın açıklamasından korktuğu için bu basın açıklamasını kendi kaymakamlıklarıyla yasakladı. Ancak biz Boğaziçi direnişinde onların yasaklarını tanımadık, yasaklara rağmen sözümüzü söylemeye her daim devam ettik. Biz burada basın açıklamamızı yapmak için buluştuğumuz anda üstümüze polis şiddetiyle saldırdılar. Bunun karşısında durmaya ve kendi meşruluğumuza dayanarak sözümüzü söylemeye devam ettik. Kol kola girdik ve direndik. Bugün Kadıköy’ün her yerine sloganlarımızı inlettik. Kayyumların gideceğini tekrar ilettik. Yaklaşık 40 arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı. Ancak işkencecilerin asla kazanamayacağını biliyoruz. Kayyumların gideceğini biliyoruz. Kayyum rektörleri gönderene kadar devam edeceğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Kadıköy sokakları polis ablukası altında. İzin vermedikleri basın açıklamamızı bu yüzden burada okuyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamasında ise Boğaziçi Direnişi’ne katılan 9 kişinin alındığı hatırlatılarak, kayyum rektörü göndermeye kararlı olduklarının altı çizildi. Öğrenciler, özgür ve demokratik üniversite mücadelesini yükseltme çağrısı yaptı. Açıklamada, “İktidarın korkularına hep birlikte karşılık vererek onları üniversitelerden de memleketlerden de gönderelim” dendi.