Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine Çağlayan’da polis müdahalesi

Yayın tarihi: 26 Mart 2021 Cuma 2:12 pm - Güncelleme: 26 Mart 2021 Cuma 8:01 pm

Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis müdahale etti.

Boğaziçi Üniversitesi’nde hakkında soruşturma açılan bir kadın öğrenciye destek vermek için bir araya gelen 24 öğrencinin gözaltına alınması sonrası Boğaziçi Dayanışması Çağlayan Adliyesi’ne basın açıklaması çağrısı yaptı.

Basın açıklamasına dakikalar kala kaymakamlık tarafından eylem yasağı çıkarıldığı öğrenilirken adliye önünde toplanan öğrencilere polis sert şekilde müdahale etti. Müdahale sırasında 52 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

12 Boğaziçili öğrenci serbest

HDP’Lİ GÜLÜM’E SERT MÜDAHALE

Öte yandan müdahale görüntülerinde basın açıklamasına destek veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’e polisin sert şekilde müdahale ettiği görüldü.

BOĞAZİÇİ’Nİ SADECE TELE1 GÖRDÜ

Boğaziçililere yapılan müdahale sırasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Boğaziçilileri TELE1 dışında hiçbir kanal görmedi.

“SEN DE Mİ GELMEK İSTİYORSUN?”

Çağlayan’da haber takibi yapan Artı Gerçek Muhabiri Yağmur Kaya da müdahale sırasında gözaltına alındı. Kaya’nın gözaltına alındığı anlar Artı Gerçek tarafından paylaşıldı. “Gazeteciyim” diyen Kaya’yı polisin “Sen de mi gelmek istiyorsun? Gel gel” diyerek gözaltına aldığı görüldü.

GÖZALTINA ALINMA ANLARI ÖĞRENCİ KAMERASINDA

Polis müdahalesi sırasında Dilara Karabacak isimli genç kadının gözaltına alındığı anlar saniye saniye kaydedildi. Genç kadın böyle gözaltına alındı:

YERE YATIRILAN ÖĞRENCİ TEKMELENDİ

Müdahale sırasında polisler tarafından yere yatırılan bir öğrenci, yerde tekmelendi. Çevredekiler polis müdahalesine tepki gösterirken o anlar cep telefonu kameralarına yansıdı:

ÖĞRENCİLER KUZEY KAMPÜS’TE BULUŞTU

Boğaziçili öğrenciler, Çağlayan Adliyesi’nde açıklama yapmak isterken polis müdahalesiyle gözaltına alınan arkadaşlarıyla dayanışmak için Kuzey Kampüs’te buluştu.

Kuzey Piramit önünde toplanan öğrenciler, “YÖK, polis, medya; bu abluka dağıtılacak” sloganları attı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ SERBEST BIRAKILSIN, POLİS ŞİDDETİ SON BULSUN”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’li Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasını kabul etmeyen akademisyenlerin nöbeti de 60. gününde. Her Cuma düzenledikleri basın açıklamasında Bulu’nun istifa etmesini isteyen akademisyenler bu hafta da öğrencilerin serbest bırakılmasını ve polis şiddetinin son bulmasını talep etti.

Öğrencilerin serbest bırakılması için çağrı yapan akademisyenler, protesto için gökkuşağı renklerinde şemsiyeler açtı.