Boğaziçi protestolarına katılan bir öğrenci daha tutuklandı!

Yayın tarihi: 10 Şubat 2021 Çarşamba 3:07 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2021 Çarşamba 3:09 pm

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katılan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Hasan Koral Hacıbeyoğlu tutuklandı. Böylece Boğaziçi eylemlerinde tutuklanan öğrenci sayısı 11’e yükseldi.

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katılan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Hasan Koral Hacıbeyoğlu, tutuklandı. 6 gün gözaltına tutulup serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınan Hacıbeyoğlu, bugün yine adliyeye çıkarıldı. Hacıbeyoğlu, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Hacıbeyoğlu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Böylece Boğaziçi eylemlerinde tutuklanan öğrenci sayısı 11’e yükseldi.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 yılında AKP’den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne kararname ile rektör olarak atamıştı. Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması, öğrenciler ve akademisyenlerin sert tepkisine neden olurken, 4 Ocak Pazartesi Boğaziçi Üniversitesi’nde eylem düzenlemişti.

Polis, burada öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etmiş, üniversite kapısına kelepçe vurmuştu. Polis müdahalesinin tepki çektiği eylemlerin ardından birçok öğrenci de gözaltına alınmıştı. Öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından devam eden eylemler 2 Ocak’tan bu yana sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: ”Artık ülkemde istenmediğimi düşünüyorum”