Boğaziçi öğrencisi: Parasızlıktan aç kalacak konuma geldim

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 10:18 am - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 10:18 am

Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji 1. sınıf öğrencisi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşadıklarını dile getirerek parasızlıktan aç kalacak konuma geldiğini söyledi.

Twitter’da Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, ülkedeki yoksulluğa dem vurarak siyasilerin ‘ekonomimiz iyi’ söylemlerini eleştirdi. Kendisine burs çıkmadığını söyleyen öğrenci, “Burs için annemin babamın olmaması şartını istiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“BİZİ ÜLKEYE KÜSTÜRDÜNÜZ”

Çağla isimli Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, ekonomik durumdan şikayet eden insanlara sık sık yöneltilen ‘cep telefonu’ eleştirisine de değindi. Paylaşımında “Cebimizdeki telefondan kolumuzdaki saate kadar lüks sayılıyor bu ülkede. Şaka mı yapıyorsunuz siz?” ifadelerine yer veren öğrenci “Açız, okuyamıyoruz” dedi.

Öğrenci, yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji 1. sınıf öğrencisiyim. İstanbul’da yaşıyorum ve parasızlıktan aç kalacak konuma geldim. Bu şartlarda eğitimime devam etmeye çalışıyorum. Elinizi vicdanınıza koysanız utanacaksınız devlet büyükleri lakin ona bile tenezzül etmiyorsunuz. İnsanlar çöpten yemek arıyorlar. Sokaklar para dilenen insanlarla doldu taştı. Bana hâlâ burs çıkmıyor. Burs için annemin babamın olmaması şartını istiyorsunuz. Ben bu ülkede kalmak içim çırpındıkça bana karşı duvarlar örüyorsunuz. Çöplerden bahsediyorum, sizin atık dediğiniz şeyleri insanlar öğün yapıyor. Ekonomimiz çok iyi öyle mi? Yaz okulundan alacağım derse param yetmedi diye kaç gün parasız gezdim haberiniz var mı?  İnsanlar ülkeyi terk etmek için an kovalıyorlar ben hâlâ kalıp ülke adına çabalamak istiyorum. Bizi ülkeye küstürdünüz. Birazcık gururunuz varsa utanın. Çocuklarınız yatlarla tur atıyor ben boş akbilimle evde oturuyorum. Turistler cirit atıyor semt semt ben evimde aç duruyorum. Daha dün babamdan utanarak para istedim. Ben öğretmen çocuğuyum ve annem çalışmıyor. Yazın emekçiyim ellerim nasır tuttu fındık toplamaktan. Hâlâ okuluma odaklanmaya çalışıyorum. Nerede fırsat eşitliği? Nerede eğitimde hak eşitliği birisi bana söylesin delireceğim.  Cebimizdeki telefondan kolumuzdaki saate kadar lüks sayılıyor bu ülkede. Şaka mı yapıyorsunuz siz? AÇIZ, PARASIZIZ, OKUYAMIYORUZ. SESİMİZİ DUYAN YOK MU?”

Yine Kartal İmam Hatip yine çift maaş!