Boğaziçililer ABD’de Brooklyn Köprüsü’ne ‘kelepçe’ taktı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2021 Pazar 12:25 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2021 Pazar 1:12 pm

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve dayanışmacıları New York’ta kayyum rektör protestosu düzenledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AKP eski milletvekili aday adayı Melih Bulu’nun atanmasına yönelik tepkiler sürerken bir eylem de New York’tan geldi.

T24’te yer alan habere göre Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve dayanışmada bulunanlar New York’ta bulunan ve Hudson Nehri’nin üzerine yapılan dünyanın en uzun ilk asma köprüsü Brooklyn Köprüsü’ne bakan meydanda protesto etti. 12 Eylül askeri darbesinden sonra ilk kez kurum dışından rektör atanması protesto edilirken, Brooklyn Köprüsü’ne bakan çitlere bir çift kelepçe takıldı. Kelepçenin anahtarı ise Atlantik’e bağlanan Hudson Nehri’ne atıldı.

“Kabul Etmiyoruz, Vazgeçmiyoruz!” sloganları atılan ve dövizler taşınan eylemde, protestocular üniversitenin akademik özgürlüğüne, bağımsızlığına ve demokratik değerlerine karşı bir darbe olarak gördükleri atama eleştirildi.