“Boğaziçi kilit altında” Kampüs kapısında öğrencilere müdahale!

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2021 Cumartesi 9:02 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2021 Cumartesi 10:09 pm

Boğaziçi Üniversitesi’ne girmek isteyen akademisyenler içeri alınmadı, kampüs kapısında öğrencilere müdahale edildi.

AKP’li Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör atanmasının ardından başlayan ve 6’ncı ayını dolduran Boğaziçi Üniversitesi direnişi sürerken rektörlük, hafta sonu okula giriş çıkışları yasakladı. Yasak kararına karşı sosyal medyada “Boğaziçi kilit altında” kampanyası başlatıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne girişler kısıtlandı!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Say, sosyal medya hesabından, “38 yıldır girdiğim kapının önüne demir parmaklıklar dikildi. Hem de Boğaziçi amblemli. İşte vizyon, işte inovasyon” açıklamasını yaptı. 17 yıldır üniversitede görev yapan akademisyen Can Candan ve 20 yıldır Boğaziçi’nde çalışan akademisyen Ayfer Bartu üniversiteye alınmadı. İki akademisyen tutanak tutturdu.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi’nden 13 senatör Bulu’ya gönderdiği mektupta, hukuk ve iletişim fakültelerinin kurulma şeklinin bilimsel özerkliğe aykırı olduğunu ifade etti.

Öğrencilere destek vermeye gelen Boğaziçi mezunu bir yurttaş, okula girişleri engelleyen polise tepki gösterdi ve “Siz bizim haklarımızı savunmak zorunda olan kişilersiniz. Keşke bu enerjinizi mafyaya, soygunculara, tecavüzcülere gösterseydiniz.” dedi.

KAMPÜS KAPISINDA MÜDAHALE

Akşam saatlerinde okula girmeye çalışan öğrencilere özel güvenlik görevlileri ve polis tarafından müdahale edildi. Yaşanan olaylarda herhangi bir gözaltı işlemi yapılmazken, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kendi okullarına giriş yasağı sürüyor.