Boğaziçi Dayanışması kendisini lağvederek ‘Öğrenci Meclisi’ne çağırdı!

Yayın tarihi: 17 Ekim 2021 Pazar 5:06 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2021 Pazar 5:06 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atamasıyla başlayan öğrenci direnişi ‘Boğaziçi Dayanışması’ adı altında birleşmişti. Boğaziçi Dayanışması, kendilerini lağvettiklerini duyurarak öğrencileri ‘Öğrenci Meclisi’ne çağırdı.

2o21 Ocak ayı itibariyle farklı inisiyatiflerden öğrencilerle kurulan Boğaziçi Dayanışması kendisini lağvetti. Boğaziçi Dayanışması Twitter hesabından yapılan açıklamada öğrenciler ‘Öğrenci Meclisi’nde örgütlenmeye çağrıldı. Açıklamada dayanışma içindeki görüş ayrılıklarına değinildi. “Üniversitelerin tepeden inme yönetim biçimine karşı olan öğrencilerin tamamı tarafından benimsenebilecek ilke ve talepler ekseninde bir Öğrenci Meclisi’nin kurulmasına omuz verdik. Gün itibariyle, Boğaziçi Dayanışması olarak kendimizi lağvettiğimizi ve tüm imkanlarımızı kurulan Boğaziçi Öğrenci Meclisi için seferber edeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz” denildi.

Yayınlanan açıklamada yalnızca Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyuma değil kayyum anlayışının kendisine karşı çıkıldığı ifade edildi. LGBTİ+ ve göçmen hakları vurgusu yapılırken “HDP’nin siyaset yapma hakkını savunmayıp asgari demokratlığın koşullarını yerine getirmeyenler, kısacası bu rejimle köklü dertleri olan kimselere sırtını dönenler Boğaziçi özelinde de aynı kesimlerden kendilerini izole etmişlerdir” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Resim

Resim