Boeing ve Porsche uçan otomobil üretmek için birleşiyorlar…

Yayın tarihi: 14 Ekim 2019 Pazartesi 10:27 am - Güncelleme: 14 Ekim 2019 Pazartesi 10:27 am

İki dev şirket, Boeing ve Porsche uçan otomobil üretmek için işbirliği yapıyorlar. Dik şekilde kalkış ve iniş yapabilecek aracın önce prototipi üretilecek.

Uçan otomobillerin kısa süre sonra şehir hayatında önemli bir ihtiyaç haline dönüşeceği düşünülüyor. Google’ın kurucusu da dahil olmak üzere pek çok yatırımcı ve otomobil şirketi kendi uçan otomobil modellerini geliştirmeye çalışıyor.

Boeing ve Porsche de bu konuda işbirliği yapmaya karar verdiler. ABD’li Beoing’in Avrupalı büyük rakibi Airbus da kendi uçan otomobil modelini geliştirmeye çalışıyor.

Bu araçların ortak özelliği, kalabalık şehir trafiğinde, küçük alanlardan dik şekilde kalkıp iniş yapabilmeleri olacak. Böylece trafiğe takılmadan hedeflerine daha hızlı ulaşmak isteyen pek çok kişinin “uçan taksi” servislerini tercih edeceği düşünülüyor.

Öte yandan Boeing’in bu konuda geç kaldığı bile söylenebilir zira Airbus firması kendi uçan otomobilinin testlerine başladı. Hatta Uber’in, uçan taksi servisi vereceği Uber Elevate hizmeti için Airbus’ın uçan otomobillerini kullanacağı da biliniyor.

İşte AirPods 3 özellikleri ve fiyatı!