Boeing ve NASA yakın bir zamanda işbirliği yapabilir

Yayın tarihi: 9 Kasım 2019 Cumartesi 11:17 am - Güncelleme: 9 Kasım 2019 Cumartesi 11:17 am

Havacılık sektöründe önemli değişimler yaratmayı başaran Boeing ve NASA yakın bir zamanda işbirliği yapabilir. Boeing tarafından verilen teklifte ilginç detaylar yer alıyor. İşte haberimizin detayları.

Sovyet Rusya ile arasındaki rekabette öne geçmek isteyen ABD, Ay yüzeyine insanlı bir araç göndermişti. O dönem için başarılı olan bu görev tekrarlamak isteniyor. Böylece NASA aynı heyecanı ve bilimsel çalışmayı tekrarlama peşinde. Boeing bu süreç içerisinde kuruluşun en büyük destekçisi olabilir.

2000’li yılların başından itibaren bir sektör haline gelen uzay faaliyetleri, artık çok farklı bir boyutta. Boeing tarafından “Ay’a küçük adımlar” olarak adlandırılacak bu süreçte Ay yüzeyine güvenli iniş sağlanmaya çalışılacak.

Space Launch System (SLS) roketine yüklenecek olan ve Boeing tarafından üretilecek bu yeni araç, son derece hızlı ve güvenli bir şekilde görevini yerine getirecek. Ayrıca görevin karmaşıklığını da en az seviyeye düşecek. NASA 2024 Ay planı, Boeing tarafından kusursuz bir şekilde tamamlanmak isteniyor.

Ay görevinin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için NASA bazı kuruluşlarla irtibat halinde. Ancak henüz herhangi bir tanesi ile anlaşmış değil. Peki sizce Boeing firması Nasa Planlarını gerçekleştirebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Xiaomi Mi CC9 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri