Bodrumlu yurttaş İsa’nın Çatal Adası’ndan çöp isyanı

Yayın tarihi: 20 Haziran 2021 Pazar 11:50 am - Güncelleme: 20 Haziran 2021 Pazar 11:52 am

Bodrum Turgutreis’in karşısında bulunan Çatal Adası’ndaki canlıları beslemek için neredeyse her gün adaya giden İsa Deliaslan çöpünü dahi toplamayan tatilcilere isyan etti.

Çektiği videoda adaya bırakılan çöpleri tek tek gösteren İsa Deliaslan, özellikle küçük mavi plastik şişe kapaklarının martıların ve diğer canlıların ölümüne neden olduğunu söyledi. Bodrumlu döşemeci İsa Deliaslan isyanını şöyle dile getirdi:

“Bunları havadan görüp renginden dolayı yiyecek sanan martılar ve diğer aç kuşlar kapakları yuttuğu anda tekrar dışarı atamayıp ölüyorlar. Sessiz sakin diye gelip mangal yaptıkları yerde bunları bırakanlara yazıklar olsun. Belediyenin uyarı tabelalarını dahi parçalayan bu acımasız insanlara söylüyorum: Bu cennet doğa sizin bokunuzu kabul ediyor ama plastik çöplerinizi yok edemiyor. Onları alın götürün.”

Bodrumlu İsa Deliaslan ve arkadaşları saatler süren temizlik çalışmasının ardından topladıkları çöpleri çuvallarla Çatal Adası’nın ahşap iskelesine taşıyıp yanaşacak tekne sahiplerine de bir çağrı yaptı:

“Bu çöpleri görüyorsunuz. Biz topladık, buraya dizdik. Şimdi sıra sizde… Siz de bu iskeleye teknenizi bağlamak istiyorsanız, bunlardan birini geri götürmek için alın ve o çuvaldan boşalan yere teknenizi, kayığınızı bağlayın. Sizden tek dileğimiz bu!”

Turgutreis manavları, fırıncıları ve diğer yiyecek işi yapan esnaflar ellerinde kalan malları her akşam İsa Deliaslan ve arkadaşlarına teslim ediyor. Onlar da aldıkları yiyecekleri adaya taşıyıp oradaki canlılar için “sofra kuruyor.”