Bodrum’daki yangında sabotaj şüphesi!

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 12:01 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 10:24 am

Türkiye’de 3 günde 71 farklı bölgede yangın çıktı. Yangın çıkan noktalardan biri de Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Güvercinlik oldu. Otel bölgesinde çıkan yangına ilişkin sabotaj iddiası ortaya atıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde meydana gelen yangınlarda sabotaj iddiası ortaya atıldı. Gazeteci Can Kantar’ın iddiasına göre, yangının çıkış nedeni sabotaj.  Kantar, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Arkadaşlar gerçekten bir sabotaj gözlerimizle gördük. Yangın üstte Oteller bölgesine giden yoldan başladı rüzgarla denize doğru tüm ağaçları yaktı. Rüzgarla sola otellere doğru ilerledi. Bir şekilde kontrol altına alınırken yanan bölgeye yaklaşık 300-400 metre sağdan bir anda alevler yükseldi. Yani kozalak sıçradı falan denilecek uzaklıkta değil. Kesin birileri yakıyor. Yeni otelleri yer açılıyor sorusu geliyor akıllara. Orman içindeki canlılar için de içimiz yanıyor. Yüreğimiz yanıyor. Çok şiddetli rüzgar da var”

 

BirGün gazetesinin 2015 tarihinde yayınlanan “Ağaçlandıracağız dedikleri koyda otel yükseliyor” başlıklı haberindeyse dikkat çeken bir detay yer alıyor. Haberde, Güvercinlik’te 8 yıl önce yanarak küle dönen 150 hektarlık ormanlık alanın imara açılmayacağı söylenmişti. Antalya’dan AKP milletvekili adayı olan dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, alanın kesinlikle imara açılmayacağını ve tekrar yeşillendirileceğini söylemişti. Aydın’ın açıklamasından yıllar sonra alanda binden fazla odaya sahip 4 dev otel yükselmişti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, “Ne Güvercinlik’te ne de ülkemizin herhangi bir yerinde çıkan orman yangınlarında zarar gören alanlar başka bir maksatla kullanılmamış, aksine aynı yıl içerisindeki ağaçlandırma sezonunda yeniden ağaçlandırılmış ve yanan yerler yeniden orman olarak düzenlenmiştir.” açıklamasında bulunmuştu.

Yangının bıraktığı hasar, Gökhan Uçar tarafından görüntülendi.