Bodrum’da yangın: Alevler rüzgarın etkisiyle büyüyor

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2021 Salı 3:13 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 10:52 am

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Başta turistik mahalle Gümüşlük olmak üzere dumanlar gökyüzünü kapladı. Yangını söndürmek için ekipler çalışma başlattı.

Bodrum’un Dereköy Mahallesi’ndeki otluk ve makilik alanda, saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine ekipler söndürme çalışması başlattı.

Orman ve itfaiye ekiplerince 3 arazöz ve 4 itfaiye aracıyla karadan, 1 helikopterle de havadan alevlere müdahale ediliyor. Başta turistik mahalle Gümüşlük olmak üzere gökyüzünü kaplayan dumanlar ise ilçe genelinden görülüyor.

Dereköy Mahallesi’nin üst kısmında çıkan yangının şu an için yerleşim yerinde herhangi bir tehlike oluşturmadığı, bölgedeki arazinin çoğunlukla otluk alan olduğu belirtildi. Rüzgarın etkiyle yayılan yangını kontrol altına almak için çalışmalar devam ediyor.

“GÖNÜLLÜLER GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI”

Öte yandan bölgede bulunan TELE1’den Levent Evkuran, “Gönüllüler geri dönmek zorunda kaldı” dedi.

Bölgeye müdahalede bulunan bir yangın söndürme uçağı tarafından bırakılan suların ise, alevlere gelemeden havada buharlaştığı görüldü.

Milas’ta tepki: ‘Konteyner koydular iyi hoş ama ilk işleri elektrik saati takmak oldu’