Bodrum’da orman yangını!

Yayın tarihi: 2 Eylül 2021 Perşembe 2:36 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 10:52 am

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yalıçiftlik Mahallesi Alazeytin mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına başladı

Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler Gökova’ya doğru ilerlerken yangına müdahale eden vatandaşlar ve köylüler alevlerin içinde kaldı.

Yaklaşık 16 hektarlık alanın zarar gördüğü yangında alevlerin Çiftlik Köy ve Gökova’ya doğru yayıldığı, bölgeye çok sayıda iş makinası, traktör ve su kamyonlarının yönlendirildiği belirtildi.

Maçoğlu Tunceli’deki yangından son görüntüleri paylaştı: Sebep olana kalmasın!

ALEVLERDEN KOŞARAK KAÇTILAR

Ormanlık alandan tarım arazilerinede sıçrayan yangına müdahale eden vatandaşlar bir ara alevlerin ortasında kaldı. Şiddetli rüzgarın aniden yön değiştirmesi ile alevlerin insanların ve araçların üzerine yönelmesi sırasında vatandaşlardan birçoğu koşarak kaçarken araçlar yanmaktan son anda kurtuldu. Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, polis ve jandarma ekipleri Çiftlik köyü ve Alazeytin Mahallesinde geniş güvenlik önlemi aldı.

RÜZGAR SÜREKLİ YÖN DEĞİŞTİRİYOR

Yangına müdahale eden Mustafa Çelik, “Yangın ormanlık alanda birden başladı ve rüzgarla hızla yayıldı. Bölgede rüzgar çok sert ve sık sık yön değiştiriyor. Biraz önce alevlere müdahale ederken birden yanıbaşımızda alevleri gördük yanmaktan son anda kurtulduk” ifadelerini kullandı.

Yangına müdahale eden vatandaşlardan 4 kişinin dumanlardan etkilendiği ve kısa süreli fenalık geçirdiği görüldü.