Bodrum alev alev yanıyor!

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2021 Cumartesi 1:08 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 9:37 am

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan yangınlar makilik alanda yayılmaya devam ediyor. İçmeler Mahallesi’nde tersaneler ve otellerin bulunduğu bölgeye Gökpınar Mahallesi’ne ulaştı. Milas-Bodrum sınırı Mumcular bölgesinde ikinci bir yangının daha başladığını açıklayan Bodrum Belediye Başkanı Aras, vatandaşlardan asılsız haberlere itibar etmemeleri ve trafiğe zorunlu olmadıkça çıkmama çağrısında bulundu. Öte yandan Bodrum Belediyesi’nde kriz masası oluşturuldu.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Umurca Mahallesi’ndeki makilik alanda çıkan yangın İçmeler bölgesinde yerleşim yerlerine ve İçmeler Tersanesi’ne kadar ilerledi. Tersanelerdeki yanıcı maddeler Bodrum Belediyesi’ne ait araçlara yüklenerek, bölgeden uzaklaştırıldı. İçmeler bölgesi yanarken bu kez de kırsal Beyciler Mahallesi’nden yangın haberleri geldi. CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilk olarak İçmeler bölgesi ardından da Mumcular Beyciler Mahallesi’ne geçerek, bilgi aldı, söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

Her iki yangına da havadan ve karadan müdahale sürerken Başkan Aras, yazılı açıklama yapıp, itfaiye ekiplerinin trafikte yollara takılmaması ve hızlı bir şekilde yangına acil mücadele vermesi için vatandaşlardan zorunlu olmadıkça araçları ile trafiğe çıkmamasını istedi. Sosyal medya hesaplarından vatandaşları bilgilendirdi.

BELEDİYE BAŞKANI ARAS AÇIKLAMA YAPTI

Bugün öğle saatlerinde başlayan yangın, ilçede geniş bir alanda devam ederken son haber ilçeye bağlı Mazı’dan geldi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Twitter’daki hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Yukarı Mazı’nın tahliye edilmeye başlandığını söyledi. Buradaki yurttaşların, Aşağı Mazı’ya gönderileceğini dile getiren Başkan Aras, “Bodrum’dan teknelerimizi organize ettik, vatandaşlarımızı tahliye etmek istiyoruz” dedi.

Ekiplerin yangına müdahalesinin sürdüğünü anlatan Aras, Mazı ve Çökertme’nin tehdit altında olduğunu söyledi; “Herkesin çok dikkatli olması lazım. Burada nefes almakta zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MAZI KÖYÜ İÇİN ÇAĞRI

Bodrum’un Mazı Köyü’nde kara bağlantısı yangından ötürü kesildiği için müsait olan tüm teknelerin gelmesi çağrısı yapıldı. Aynı şekilde Köyceğiz için de vatandaşlar evlerin tahliyesine hazırlanılıyor.

YERLEŞİM ALANINA 150 METRE UZAKLIKTA

Alevlerin yaklaşık 150 metre uzaklıktaki yerleşim alanına sıçramaması için yoğun çalışma yürütülüyor.

Bodrum Belediye Başkanı Aras’tan ‘zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın’ çağrısı

BODRUM

Bodrum’un Kışladağı eteklerinde yangın çıktı. Alevlerin ise yerleşim yerlerine yaklaştığı görüldü. Yangının kontrol edilebilmesi için de çalışma başlatıldı.

Yangını söndürmek için ekipler bölgeye sevk edilirken, hava ve arazi şartlarının olumsuz olduğu bölgede yangın hızla yayılıyor.

TAHLİYE EDİLDİ

Bodrum’da bir yangın daha çıktı. Polis ekipleri, 5 yıldızlı 3 oteli tahliye etti.

Bodrum’un Umurca Mahallesi’ndeki makilik alanda, 2 noktadan saat 12.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Polis lojmanlarına 100 metre uzaklıktaki yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. DHA’nın haberine göre alevler, İçmeler mevkisine doğru ilerlemeye başladı. Ekipler, yangına 6 arazöz ve 5 itfaiye aracı ile müdahaleye başladı.

TAKVİYE SEVK EDİLDİ

Bodrum’daki beton firmalarına ait beton mikserleri de bölgeye takviye olarak sevk edildi. Dumanlar, başta Kumbahçe Plajı olmak üzere ilçenin birçok noktasından görülüyor.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI’NDAN UYARI

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini, kriz masası oluşturduklarını belirtirken, vatandaşlardan acil durumlar dışında trafiğe çıkmamalarını istedi. Öte yandan bölgeden gelen görüntülerde 1 helikopterin alevlere müdahale ettiği vatandaşlar tarafından kaydedildi.

Hatay’daki orman yangını yeniden başladı