Bodrum’un da otluk ve makilik alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Geçtiğimiz yaz alevlerle mücadele eden Bodrum halkı beklenmeyen bu yangınla panik yaşadı. İhbar üzerine yayılan alevler itfaiye erleri tarafından kontrol altına alındı.

Bodrum Yalıkavak Mahallesi Küdür Yarımadası’nda otluk ve makilik alanda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, çevre sakinlerini korkuttu. Geçtiğimiz yaz günlerce süren yangınların etkisiyle bir çok alan telef olmuş, yangına müdahale etmek isteyen insanlar hayatını kaybetmişti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler yayılınca çevre sakinlerini paniğe kapıldı.

2 DÖNÜM ALAN TELEF OLDU

İhbar üzerine Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekipleri bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekiplerine Muğla 911 Arama Kurtarma gönüllüleri de destek verdi. Ekipler, alevlere müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangında 2 dönüm otluk ve makilik alanın kül olduğu belirtildi.

Muğla’da Temmuz ayında çıkan yangınlarca binlerce alan kül olmuş bir çok insan ve hayvan yaralanmıştı. Günlerce süren yangınlar havanın etkisiyle şehir merkezlerine yanaşmıştı. Yangına hem vatandaşlar hem ekipler destek gösterirken, vahim olay dünya medyasında da yer aldı.