Bodrum’da faciadan dönüldü! Ekvator Ginesi başkan yardımcısının mega yatı motoryata çarptı

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 7:51 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 7:54 pm

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Ekvator Ginesi Başkan Yardımcısı’na ait ICE isimli 90 metrelik mega yat, A.Mey isimli lüks motoryata çarptı. Kazada yaralanan olmadı.

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Koyu’nda seyreden 90 metre uzunluğunda 150 milyon dolar değerindeki “Ice” isimli mega yat, henüz bilinmeyen bir nedenle koyda demirli haldeki “A.Mey” isimli 27 metrelik motoryata arka kısmından çarptı.

YARALANAN OLMADI

Süperyat, çarptığı motoryatı metrelerce sürükledi. Kazada yaralanan olmazken, motoryatta büyük çapta hasar meydana geldi. O anlar, bölgede bulunan teknelerce cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, A.Mey isimli motoryattakileri tahliye ederek botlara aldı.

Kazayı gören denizciler de kazazedelerin yardımına koştu. “A.Mey” isimli motoryattakilerin büyük panik yaşadıkları görüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

150 MİLYON DOLARA SATILMIŞTI

Rus oligark Süleyman Kerimov’a ait olan “Ice” isimli süperyat, daha sonra Ekvator Ginesi Başkan Yardımcısı Teodoro Nguema Obiang Mangue tarafından 150 milyon dolara satın alınmıştı. Yatın İçerisinde güzellik salonu, sauna, asansör, spor salonu, klima ve helikopter pisti gibi lüks donanımlar bulunuyor.

Bodrum, mega yat,

Kaynak: DHA