Bodrum’da Delta Hotel’in çevre katliamına ilişkin haberlere erişim engeli!

Yayın tarihi: 5 Haziran 2021 Cumartesi 7:46 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2021 Cumartesi 8:06 pm

EngelliWeb, Bodrum’daki Delta Hotel’in kumsalına borik asit dökülmesine ilişkin haberlere erişim engeli geldiğini duyurdu.

Yalıkavak ve Gündoğan beldelerindeki oteller son yıllarda sahillere ‘Maldivler görüntüsü’ verebilmek için mermer tozu dökmeye başlamıştı. ANKA’nın duyurduğu habere göre Eti Maden etiketiyle çuvallar dolusu borik asit Delta Hotel’e TIR’larla getirilip vinç yardımıyla indirilerek sahile serilmişti.

Haberde Bodrum’da borik asit kullanımının ilk defa görüldüğü kaydediliyordu. Beyaz toz halinde suda çözünebilen borik asit, özel tip cam, deterjan, tarım, alev geciktirici, nükleer enerji, ahşap koruma ve tıp gibi çeşitli alanlarda kullanılıyor.

EngelliWeb’in haberine göre ilgili haberler Büyükçekmece 3. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 4 Haziran tarihli ve 2021/3706 sayılı kararıyla erişime engellendi.

“ENGELLEMEYİN DOĞA KATİLLERİNİN HABERLERİNİ”

Avukat Göray Karadut Facebook’ta konu bir yazı yayımladı.

İşte o yazı;

Bodrum Yalıkavakta bir otel. Plajı Maldivler, Şeyseller kıvamında. Tek farkı var oralardaki beyaz kum, ölü mercanların ufalanmasından oluşuyor buradaki kum borik asitle oluşturulmuş.

Benimde kurucularından biri olmaktan gurur duyduğum bi derneğimiz var. İFÖD ifade özgürlüğü derneği. Derneğimizin EngelliWeb sayfası Türkiye genelinde sulh ceza hakimliklerince engelleme kararı verilen site ve haberlerin akademik istatistiklerini toplar. Bazılarını da bu Twitter hesabından duyurur. Yılda bir de bunu rapor olarak yayınlar.

İşte bu haberi, https://twitter.com/engelliweb/status/1400846734444711936 biz yayınlamasak muhtemel üzeri kapatılacak ve 10 yıl 20 yıl sonra Ege deniz salyası ile kaplandığında allah allah! Bu da nereden çıktı diyeceğiz.

Borik asit neymiş Wikipedia yazmış;

“Borik asit, aynı zamanda borasis asit, ortoborik asit ya da hidrojen borat; genellikle antiseptik, böcek ilacı ve koku gidericilerde kullanılan beyaz kristal renkli, suda çözünen bir inorganik asit. İlk olarak Wilhelm Homberg tarafından bulunmuş olup, sülfürik asidin yan ürünü olarak ortaya çıkmıştır.” Kimyacı olmaya gerek yok. İnorganik bir kimyasal, böcek ilacı, sülfürik asitin yan ürünü. Sülfürik asit termik santrallerin bacalarından çıkan bir asit. İngiltere’de ilk termik santraller yapıldığında bir zaman sonra derelerin pırıl pırıl aktığı ama içindeki tüm canlıların öldüğü görülmüş. Ve anlamışlar ki, santral bacalarından çıkan sülfürik asit yağmurla aşağı iniyor ve tüm yaşamı öldürüyor.

Haber alma hürriyeti, ifade özgürlüğü demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Demokrasilerde denizlerin, ormanların, hayvanların ve insanların yaşayabileceği iklimleri sağlar.

30 yıldır o bölgelerde denizlerde dolaşıyorum, dalıyorum. 20 metrelere kadar ne kadar bango, kayalık, kalkamak varsa 2 metrekare fotosunu göreyim neresi olduğunu söylerim. Beyaz kum ne? Yok buralarda hiç bir yerde. 3-5 bilinçsiz tatilciyi kandırmak için öldürmeyin denizimizi, engellemeyin doğa katillerinin haberlerini..