Bodrum’a gidenler yasağı nasıl deliyor: Belediye başkanı anlattı, Kaymakamlık yalanladı

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2020 Salı 5:07 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı 5:07 pm

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında uygulanan seyahat kısıtlamasının VIP araç hizmetiyle delindiğini söylemişti. Bodrum Kaymakamlığı ise söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı yönünde bir açıklama yaptı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “VIP yolcu taşıma hizmeti veren bazı şirketlerin seyahat serbestliği için gereken izinleri aldıktan sonra İstanbul’dan aldıkları kişileri ilçeye taşıdığını” söylemişti.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI: VIP ARAÇLARLA YASAK DELİNİYOR

Sarıkaya, Başkan Aras’ın sözlerini şöyle aktarmıştı:

“Kimsenin aklına gelebilecek şeyler değil bunlar. İstanbul’dan gelenlerden duyduk; madem VIP araç kiralama şirketleri kendileri ile seyahat edilmesi halinde seyahat yasağını delip izin belgesi almanın yolunu bulmuşlar. VIP araç kiralama şirketlerine gideceği yerin adresi, TC kimlik numarası ve bilgilerini gönderiyorlarmış. Şirket de seyahat serbestisi için gereken izinleri aldıktan sonra İstanbul’dan kapılarının önünden müşteriyi alıp, Bodrum’a kadar getiriyormuş. Çoğu bu yolla gelmiş. Bazıları da izin verme yetkisine haiz tanıdık bildik makam sahiplerinden edinmiş…”

Bir zamanlar İstanbul’da çakar lambalı araçlar gibi, şimdi de anlaşılıyor ki çakar izinli VIP’ler çıkmış…”

KAYMAKAMLIK YALANLADI

Bodrum  Kaymakamlığı ise ilçede seyahat kısıtlamasının VIP araçlarla delindiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten bir açıklama yaptı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, “Bodrum Belediye Başkanının, İstanbul’dan Bodrum’a VIP araçlarla gidilerek kısıtlamanın bu şekilde delindiği yönündeki ifadelerinin” yer aldığı belirtildi.

İlçenin giriş ve çıkışlarında her gün ve sürekli, çok sayıda aracın kontrole tabi tutulduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İlçemize yasal olmayan yollarla gelinmesi söz konusu değildir. Açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bodrum Belediye Başkanının münferit bir tespiti varsa bu ve benzeri durumları öncelikle Kaymakamlığımıza bildirmesi gerekirdi. İlçemize yazıda ifade edildiği gibi organize şekilde yasal olmayan bir geliş söz konusu değildir. Yasal izinlerini alarak gelenler ise ilimizdeki birçok noktada kontrolden geçmektedir.”