Bodrum’a 1,5 milyonu aşkın yabancı turist bekleniyor

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 1:57 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 1:57 pm

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu sene Bodrum’a 1.5 milyonu aşkın yabancı turist beklediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Deniz ve hava yoluyla gelen turist sayısı, 2019’u geçecek. O yıl toplam 1,3 milyon turist gelmişti. Bu sene 1,5 milyonu aşkın yabancı turist ağırlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Başkan Aras, pandemi nedeniyle Bodrum’a gelen turist sayısında düşüşler yaşandığını dile getirdi. Aras, son 2 yıldır gelmeyen kruvaziyer sayısının bu yıl 150’ye ulaşacağını belirtti.
Sezon henüz başlamamasına rağmen 24 saatte hava yoluyla 15 bin yabancı turist geldiğini aktaran Aras, bu yıl Bodrum’da 1,5 milyonu aşkın turist beklendiğini vurguladı.

“BODRUM AKDENİZ’İN LİDER TURİZM DESTİNASYONU OLACAK”

Turizmi geliştirmek için yaptıkları faaliyetlere değinen Aras, “Birçok turizm bölgesi 2019 rakamlarını 2023’te yakalamayı hedeflerken, biz bir yıl erkenden geçeceğimizi düşünüyoruz. Bodrum’u Akdeniz’in lider turizm destinasyonu yapacağız” dedi.

‘YABANCI YATIRIMCILARIN İLGİSİ YÜKSEK”

Aras, 3 yılda altyapıya 1,1 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, “Kısa süre önce Fransa’da MIPIM fuarına katıldım. Standımız olmamasına rağmen, Bodrum’a ilgi çok yüksekti. Avrupa ve dünyadan büyük yatırımcılar katıldı. Hepsi bize Bodrum’da şu anda gayrimenkul konusunda neler yapılabileceğini sordu. Kentimize yönelik yatırımcıların ilgisi; en çok gayrimenkul, turizm ve marina alanlarındaydı. Bu kadar yüksek ilginin sebebi nedir? Bodrum, dünyada şu anda yatırımın geri dönüşü açısından en önemli destinasyonlardan. Ancak onlara Bodrum’da çevreye saygılı yatırımlar istediğimizi söyledik. ‘Buraya sadece rant amacıyla gelmeyin’ dedik. Çünkü Bodrum tarihiyle, doğasıyla, sakinleriyle dünya mirası bir yer.” dedi.

Belediye Başkanı Aras, dünyaca ünlü bir zincir otel markasının yakın zamanda Bodrum’a gireceğini dile getirdi.

Belediye Başkanı isyan etti: Halk ağır bedel ödüyor