Bodrum Belediyesi Cengiz’e verdiği ruhsatı iptal etti! CHP’den ilk açıklama

Yayın tarihi: 9 Ocak 2023 Pazartesi 2:12 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2023 Pazartesi 2:12 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bodrum Belediyesi tarafından Cengiz Holding Anonim Şirketi’ne, Cennet Koyu bölgesindeki inşaat faaliyeti için verilen ruhsatların iptaline yönelik açıklamada bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2013 yılında Özelleştirme idaresi tarafından Cengiz İnşaat’a satılmış bulunan arazideki yapı ruhsatlarının iptal edildiğini duyurdu.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun da iptal edilen ruhsatlar hakkında bir açıklamada bulundu.

CHP’li Bodrum Belediyesi tarafından verilen ruhsatların iptal edildiğini açıklayan Torun, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere; Cengiz Holding Anonim Şirketi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Göl Mahallesi Cennet Koyu bölgesinde yer alan bir alanda inşaat faaliyetlerine başlamıştı. Bodrum Belediye Meclisi’nin 2023 yılı ilk toplantısında söz konusu inşaata verilen ruhsatların yeniden değerlendirilmesi kararı alınmıştı. Bu kapsamda, belediyemiz tarafından ruhsatın yasal dayanakları yeniden değerlendirilmiş ve gerekli tüm incelemeler hassasiyetle yürütülmüştür.

Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda, hukukun gereği ve Bodrum halkının menfaatleri doğrultusunda söz konusu ruhsatların iptal edilmesine karar verilmiştir. Ruhsat iptallerinin ardından, inşaatların durdurulması için belediyemiz tarafından gerekli işlemler takip edilecektir.”

Bodrum Belediyesi Cengiz’e verdiği ruhsatı iptal etti