Bodrum Belediye Başkanı’ndan hanutçulara savaş

Yayın tarihi: 5 Eylül 2020 Cumartesi 1:11 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2020 Cumartesi 1:28 pm

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçenin eski çarşısında bir esnafın turistleri rahatsız ettiği bir video paylaşarak, “Hanutçuluk suçtur ve cezasız kalmayacaktır. binbir zorlukla gelen misafirlerimizin rahatsız edilmesine ve Bodrum’un imajının zedelenmesine izin vermeyeceğim” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İnstagram hesabından Bodrum’un eski çarşısının giriş kapısı Kale Caddesi’nde bir esnaf turistleri rahatsız videoyu paylaştı.

“Hanutçuluk suçtur ve cezasız kalmayacaktır” diyen Aras, “Bodrum’un eski çarşısının giriş kapısı Kale caddesi esnafına yakışmaz. Zaten sıkıntılı olan sezonda ilçemize binbir zorlukla gelen misafirlerimizin rahatsız edilmesine ve Bodrum’un imajının zedelenmesine izin vermeyeceğim” ifadesini kullandı.

HANUTÇULUK NEDİR?

Hanutçuluk, Türkiye’de bazı dönemlerde gündeme gelen terimler arasında yer alıyor. Halk arasında hanutçuluk olarak bilinen kavram, çoğunlukla turistlere rahatsızlık veren davranışlar içermesi nedeniyle literatürde ‘turist tacizi’ başlığı altında ele alınmakta ve ‘esnaf tacizi’ olarak adlandırılmaktadır.

Turizmin yoğun yaşandığı bölgelerde alışveriş ile birlikte ele alınan kavramlardan biri hanutçuluktur. Hanutçuluk, Türkiye’de özellikle turistik yörelerdeki esnaf ve halk tarafından yakından bilinen bir iş kolu ya da iş pratiğidir. Hanutçulukta amaç, işletmeye daha çok müşteri/turist çekmek, daha çok satış yapmak ve daha çok gelir elde etmektir.