BMW X1 kompakt SUV’unun elektrikli bir versiyonunu çıkarıyor

Yayın tarihi: 7 Haziran 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 6 Haziran 2022 Pazartesi 5:25 pm

BMW X1 modelini elektrikli otomobil pazarına girecek şekilde yeniden dizayn eden Alman otomobil üreticisi, iX1 xDrive 30 olarak anılan bu yeni elektrikli otomobilini yakında kullanıcılarla buluşturacak.

BMW i4’ün de kullandığı eDrive platformu üzerine kurulan iX1, Regensburg’da, aracın benzinli, dizel ve hibrit versiyonlarının da üretildiği tesiste üretilecek.

iX1 xDrive 30

BMW bu yeniden tasarlanmış X1’e SUV yerine SAV demeyi tercih ediyor. SAV, Sports Activity Vehicles yani Spor Aktivite Araçları olarak tanımlanıyor. Alman otomobil üreticisi bu araçlarda SUV yerine SAV terimini kullanarak iX1’i X serisinin diğer üyelerinden farklı bir yerde konumlandırmayı amaçlıyor.

 

BMW iX1, benzinli ve dizel X1 ile oldukça benzer bir tasarıma sahip. Ancak tabii ki BMW aracı yeniden tasarlarken bazı değişiklikler yapmış. İlk dikkat çeken yenilikler, yeniden tasarlanan ızgara ve LED farlar oluyor. Ayrıca arka pencerelerin biraz daha daralmış olması ve arka taraftaki daha karemsi tasarım dikkat çekiyor. Son olarak kapı kollarının da değiştiği görülüyor.

BMW iX1 xDrive30, kullandığı çift motor sayesinde 230kW enerji üretebiliyor. 313 beygir gücüne kadar çıkabilen otomobilin 0’dan 100’e çıkış hızı 5.7 saniye. Aracın 64.7kWh’lık bataryası, tam şarj edildiğinde yaklaşık 420 kilometrelik kesintisiz bir sürüş sunuyor. Aracın 130kW’lık hızlı şarj özelliği sayesinde 10 dakika şarj etmek araca 120 kilometre gidecek kadar enerji veriyor.

BMW X1 serisinin yeni üyeleri ekim ayında çıkacak. BMW iX1’in full elektrikli ve hibrit versiyonları ise kasım ayında piyasaya sürülecek.

Ford elektrikli otomobil satışlarının tamamını online yapacak