BMW elektrikli araçta şaşırttı

Yayın tarihi: 11 Mart 2024 Pazartesi 11:20 am - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 11:20 am

BMW, elektrikli araç lüks segmentte 1 milyon 800 bin otomobille liderliğini koruyan Tesla’nın ardından ikinci sırada yer aldı. Elektrikli araçlar, 2023 yılında BMW satışlarının yüzde 15’ini oluşturdu. Bu oran bir önceki yıla göre yüzde 9’du.

BMW, elektrikli araçlar konusundaki stratejisiyle dikkat çekiyor. Şirket, benzinli ve dizel araçlarla aynı montaj hattında elektrikli araçları üretiyor ve bu yaklaşım, bazı otomobil üreticilerinin yalnızca akü için tasarlanmış araçlar üreten Çinli rakipleriyle rekabet etme mücadelesi verdiği bir uzlaşma olarak görülüyor. Ancak BMW’nin bu stratejisi başarılı oldu.

BMW geçen yıl, Mini markası altında da 376 bin elektrikli araç sattı. Lüks segmentte BMW, Tesla’nın ardından ikinci sırada yer aldı. Elektrikli araçlar, BMW’nin toplam satışlarının yüzde 15’ini oluşturdu. Bu oran bir önceki yıla göre yüzde 9 artış gösterdi.

İkinci el elektrikli araç alırken batarya ömrüne dikkat!

BMW’nin büyümesi, dünya genelinde elektrikli araç satışlarının daha yavaş arttığı bir dönemde gerçekleşti. Ayrıca, BMW, General Motors veya Ford gibi diğer büyük otomobil üreticilerinden farklı olarak elektrikli araçlardan kar elde etti.

Bu deneyim, Çinli otomobil üreticilerinin dünya genelinde otomobil ihraç etmeye başlamasıyla birlikte, geleneksel otomobil üreticileri için umut verici bir işaret olarak kabul ediliyor. Elektrikli araçlar daha yaygın hale geldikçe, BMW’nin uzun süredir faaliyet gösteren otomobil üreticilerinin kalitesine ve işçiliğine olan güvenini yansıtan bir tercih olarak popülerliği artıyor.

Eğer bu yaklaşım devam ederse, BMW’nin otomobil üretimindeki stratejisi gelecekte de başarılı olabilir.

BMW’NİN ELEKTRİKLİ ARAÇLARI

BMW hangi modelleri elektrikli olarak üretiliyor?  İşte BMW’nin elektrikli modelleri:

BMW iX3: Tamamen elektrikli bir SUV olan BMW iX3, 460 kilometreye kadar menzile sahip ve 18,5 kWsa/100 km elektrik tüketimiyle her rotaya uygun. Mavi vurgular ve aerodinamik öğeler, otomobilin elektrikli doğasını vurguluyor1.

BMW i4: BMW i4, dört kapılı bir hatchback olarak geliyor ve iki farklı versiyonu bulunuyor:
BMW i4 eDrive40: 283 ile 301 mil arasında menzile sahip.
BMW i4 M50: 227 ile 269 mil arasında menzile sahip23.

BMW iX

BMW iX: Bu bir crossover modeli ve şu an için sadece 516 beygir gücündeki xDrive50 versiyonu mevcut. Daha güçlü 600 beygir gücündeki M60 modeli de ileride satışa sunulacak3.

BMW i3

BMW i3: BMW’nin ilk tamamen elektrikli modeli olan i3, kompakt bir hatchback. Ancak yeni modellerde üretimi durduruldu ve ikinci el pazarda bulunabilir.

BMW’nin elektrikli araçları, sürdürülebilir ve geleceğe odaklı mobilite anlayışını yansıtıyor. Bu modeller, günlük ihtiyaçlar için pratik, konforlu ve ekonomik bir seçenek sunuyor.

BMW elektrikli araç BMW i3

BMW elektrikli araçları, benzinli arabalarla aynı montaj hattında üretiliyor ve dışarıdan benzer görünüyor. Elektrikli, hibrit, benzinli ve dizel otomobiller için aynı temel gövdeyi kullanan bu yaklaşım, bazı köklü otomobil üreticilerinin Tesla ve yalnızca akü için tasarlanmış otomobiller üreten Çinli otomobil üreticileriyle rekabet etmesini zorlaştıracak deniyordu ama öyle olmadı.

Kaynak: TELE1