BMW , 1997 yılından beri kullanmış olduğu logosunu değiştirdi

Yayın tarihi: 6 Mart 2020 Cuma 9:32 am - Güncelleme: 6 Mart 2020 Cuma 9:32 am

BMW , 1997 yılından beri kullanmış olduğu logosunu değiştirdiğini duyurdu. Concept i4 modelinde yeni logosunu kullanacak olan Alman otomotiv devi, kuruluşu olan 1917 yılında kullandığı logoya benzer bir tasarımı kullanmaya başlayacak.

Böyle büyük firmalar logolarında büyük çaplı değişiklikler yapmak istemez. Marka değerlerini çok etkileyen logolarda çağa uygun küçük değişiklikler yapılır. BMW de yeni logosunda küçük değişiklikler yaparak daha sade ve düz bir tasarım kullanmayı tercih ediyor.

Bildiğiniz gibi günümüzde artık flat yani düz tasarım büyük ilgi görünüyor. Uzun yıllar bu tasarım anlayışı üzerine şekillenecek olan tasarım dünyasına BMW’nin de ayak uydurması oldukça sevindirici.

Yeni BMW logo tasarımında yine BMW’nin adı yazıyor. Aslında isim yazmasa da artık olur. Çünkü bu logoyu 40 metre öteden gören arabanın BMW olduğunu biliyor. Ancak yine de bu küçük detaya rağmen yeni logonun oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz.

BMW’nin yıllar içerisinde kullanmış olduğu tüm logolara aşağıdaki görselden ulaşabilirsiniz.

Bu tasarımlara baktığınızda göreceksiniz ki aslında tasarım dünyası 100 yıl içerisinde bir arpa boyu yol alamamış. 1917’de kullanılan sade ve düz tasarım yıllar içerisinde daha gloss bir yapıya dönüşmüş. Sonrasında ise tekrardan sade ve düzlüğe geri dönülmüş.

Son olarak BMW’nin yeni logosunu 2021 yılında satışa sunacak olduğu otomobillerinde yer vereceğini belirtelim. Eğer yeni logolu bir BMW almak istiyorsanız 1 yıl daha beklemeniz gerekecek.

Asus ZenBook Duo (UX481FL) inceleme. İki ekran bir arada!