BM’den Yunanistan sınırında donarak ölen 19 göçmen için çağrı

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 7:06 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 7:06 pm

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Shabia Mantoo, Türkiye-Yunanistan sınırında donarak can veren 19 göçmen hakkında acil bir şekilde soruşturma açılması için çağrı yaptı.

Edirne’nin İpsala ilçesinde Yunanistan’ın geri ittiği 19 göçmen donarak hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Shabia Mantoo, konu ile ilgili açıklama yaparken yaşanan olayı “yürek parçalayıcı” olarak niteledi.

BMMYK Sözcüsü Shabia Mantoo, Yunanistan’ın ölüme ittiği 19 göçmen hakkında “Haberler karşısında şoke olduk ve derin üzüntü içindeyiz” diyerek, acil soruşturma çağrısında bulundu.

ACİL SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Mantoo, Yunanistan’da yaşanan olaya ilişkin ilgili tüm taraflarla konuyu takip ettiklerini belirterek, “Acil bir soruşturma çağrısında bulunuyoruz. Mülteci ve göçmenlerin hayatlarının, haklarının, güvenliklerinin ve esenliklerinin korunmasını ve ilk sıraya konulmasını sağlamaya yönelik çağrımızı yineliyoruz.” dedi. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 12 düzensiz göçmenin Yunanistan sınırından geri itildikten sonra donarak hayatını kaybettiğine ilişkin haberlerden dehşete düşüldüğünü bildirdi.

Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Göç Örgütünün (IOM) Sözcüsü Safa Msehli, dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 düzensiz göçmenin Yunanistan sınırından geri itildikten sonra donarak ölmesinden dehşete düştüklerinin altını çizmişti.

Survivor’a alınmayan Turabi’den Acun Ilıcalı’yı kızdıracak paylaşım