BM’den İsrail’e çifte saldırı tepkisi

Yayın tarihi: 18 Kasım 2023 Cumartesi 9:17 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2023 Cumartesi 9:17 pm

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths ve UNICEF İcra Direktörü Catherine Russel İsrail saldırılarını eleştirdi.

İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın 7 Ekim tarihinde Supernova Festivali’ne “Aksa Tufanı” adını vererek yaptığı baskının ardından İsrail hükumetinin abluka altına alarak Gazze’ye yaptığı saldırılara yönelik tepkiler artıyor.

Birleşmiş Milletler(BM)’den de İsrail’e yönelik saldırılarına iki ayrı tepki geldi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths sığınakların güvenlik, okulların ise eğitim yerleri olduğuna dikkati çekti.

Griffiths, “Gazze’de El-Fahura Okulu’nda barınan çok sayıda çocuk, kadın ve erkeğin öldürüldüğüne ilişkin haberler çok üzücü. Sivillerin artık buna daha fazla katlanması mümkün değil. Artık insanlığın galip gelmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

UNICEF’TEN TEPKİ

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, İsrail ordusunun, Gazze’de, yerinden edilen kişilerin sığındığı BM bünyesindeki bir okula yönelik bombardımanının ardından soysal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Russell, çocuklar için artık bu kabusun son bulması gerektiğinin altını çizdi.

“Gazze’de çocuklar ve sivillerin sığındıkları okulda yine öldürüldüğü korkunç görüntüler görüyoruz.” ifadesini kullanan Russell, katliam ve zulmün sonlanması gerektiğini vurguladı.
Russell, okulların her zaman korunması gerektiğine işaret etti.

(AA)

İsrail BM okulunu bombaladı! Çok sayıda ölü ve yaralı

Kaynak: TELE1