BM’de Erdoğan konuşurken çıkan İsrailli diplomattan açıklama

Yayın tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 11:04 am - Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 11:04 am

İsrail’in daimi BM temsilcisi Gilad Erdan, dün BM Genel Kurul Toplantısı’nda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken toplantı salonunu terk etti.

Birleşmiş Milletler 75’inci Genel Kurulu Toplantısı’nda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceden kaydedilmiş videosunun yayınlandığı sırada İsrail’in Daimi BM Temsilcisi Gilad Erdan salonu terk etti.

Erdoğan konuşurken salondan çıkan Erdan, daha sonra açıklamalarda bulundu. İsrail gazetesi Haaretz’in aktardığı haberde Erdan, “Erdoğan İsrail karşıtı antisemitist yalanlarını söylemeye devam ediyor” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump: İsrail ile anlaşmaya 5-6 ülke daha katılabilir

ERDOĞAN NE SÖYLÜYORDU?

Erdoğan, İsrail’e yönelik eleştirisinde şöyle konuşmuştu:

“İnsanlığın kanayan yarası olan Filistin’deki işgal ve zulüm düzeni, vicdanları acıtmaya devam ediyor. Üç büyük dinin kutsallarına ev sahipliği yapan Kudüs’ün mahremiyetine uzanan kirli el, cüretini giderek artırıyor. Filistin halkı, İsrail’in tüm baskı, şiddet ve yıldırma politikalarına yarım asırdan uzun bir süredir göğüs geriyor.

BAE ve Bahreyn’den sonra İsrail’i tanıyacak üçüncü Arap ülkesi belli oldu

Asrın Anlaşması adı altında Filistin tarafına dayatılmaya çalışılan teslimiyet belgesi reddedilince İsrail bu kez işbirlikçilerinin yardımıyla kaleyi içeriden fethetme girişimlerine hız vermiştir. Türkiye olarak Filistin halkının rıza göstermediği hiçbir plana destek vermeyeceğiz. Kimi bölge ülkelerinin bu oyuna ortak olması, İsrail’in temel uluslararası parametreleri aşındırma çabalarına hizmet etmenin ötesinde anlam taşımıyor”