BM Raportörü, Başsavcı Fidan’la Kaşıkçı cinayetini görüştü

Yayın tarihi: 29 Ocak 2019 Salı 5:08 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2019 Salı 5:08 pm

Görüşmenin sona ermesinin ardından Agnes Callamard, beraberindeki heyet ile adliyeden ayrıldı.  Başsavcı Fidan, Agnes Callamard ve beraberindekileri protokol kapısına kadar geçirdi. 

BAŞKONSOLOSLUĞA ALINMADI

2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Türkiye’ye gelen Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önüne geldi. Konsolosluk yetkilileri, Callamard’ın içeri girmesine izin vermedi.

Callamard ve beraberindekiler içeri alınmadıktan sonra başkonsolosluk önünde bir süre inceleme yaptı. Agnes Callamard basın mensuplarına açıklamalarda bulunduktan sonra ayrıldı. Callamard, “İsteğimizi değerlendirmeleri için onlara biraz zaman vermemiz gerekiyor. Otoritelerden içeriye girmemiz için izin istiyoruz.” dedi

Rapotörün gün içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmesi bekleniyor.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, BM raportörünün Suudi Başkonsolosluğu’na alınmamasına ilişkin yaptığı açıklamada, “BM raportörünün Suudi konsolosluğuna alınmaması skandal, uluslararası soruşturma açılmalı” dedi.

CALLAMARD, İSTANBUL ADLİYESİ’NDE

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Türkiye’ye gelen Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmek üzere saat 14.20 sıralarında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.