BM Genel Kurulu’nda dikkat çeken Binali Yıldırım karesi

Yayın tarihi: 26 Eylül 2019 Perşembe 11:58 am - Güncelleme: 26 Eylül 2019 Perşembe 11:58 am

AKP İzmir milletvekili dışında bir sıfat taşımayan Binali Yıldırım’ın hangi sıfatla BM zirvesine gittiği tartışma konusu oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sırasında Türkiye heyetinin bulunduğu bölümdeki görüntü dikkat çekti. AKP İzmir milletvekili dışında bir sıfat taşımayan Binali Yıldırım, zirve sırasında iki bakanın arasında, bir bakanın da önündeki sırada oturdu. Binali Yıldırım’ın protokolde bu kadar ön sırada yer alması tartışma yarattı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’na gittiği heyette yer alan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Türkiye heyetinin en ön sırasında oturması dikkat çekti.

Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın arasında oturan Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da önünde oturdu.

Binali Yıldırım’ın hangi sıfatla BM zirvesine gittiği tartışma konusu olurken, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığına atacağı iddiaları bir kez daha gündeme geldi.