Bluepoint Games’in satın alındığına dair söylentileri yalanladı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2021 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 12:28 pm

Sony,  pek çok oyun stüdyosunu satın aldığını açıkladı. Hatta PlayStation Japan hesabı tarafından PlayStation çatısı altındaki stüdyoların yer aldığı bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşımı ilgi çeken bir isim ise Bluepoint Games’in adının da yer almasıydı.

Sony’nin bu paylaşımından sonra Bluepoint Games’in de Sony tarafından satın alındığı ve PlayStation Studios çatısı altına girdiği iddia edildi. Bu iddialar çok geçmeden Bluepoint Games aöıklama yapmak zorunda kaldı ve bu iddiaları çürüttü.

İddiaların hızla yayılmasının akabinde Bluepoint Games yetkilileri zorunlu bir açıklamada bulundu. Herhangi bir satın alımın söz konusu olmadığını belirten yetkililer hala bağımsız bir stüdyo olduklarını net bir dille ifade ettiler. Ayrıca şirketin Twitter hesabına da “Tamamen bağımsız ve kendi kendini finanse eden bir stüdyo” ibaresi konuldu.

Görünen o ki PlayStation Japan hesabından paylaşılan iletide basit bir yanlış anlaşılma söz konusuydu. Açıkçası bu bizleri çok fazla şaşırtmadı. Önümüzdeki süreçte Muhtemelen Sony yeni stüdyolar almaya devam edecektir. Elbette bu stüdyolar arasında Bluepoint’in olup olmayacağı şimdilik bir muamma. Yine de beleyip göreceğiz.

Bu arada Sony son olarak Housemarque isimli stüdyoyu satın almıştı.

Doom Eternal için yeni nesil güncellemesi yayınlandı