Blue Origin bilet taleplerine yetişemiyor

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2021 Perşembe 1:05 pm

Uzay yolculuğu yapmak neredeyse her insanın isteyeceği bir yolculuk olacaktır. Dünyayı ve evreni uzaydan izlemek isteyen birçok kişi bu tür aktivitelere katılma konusunda çok istekli oluyor. Bu nedenle uzay turizmi denilen bir alan oluşturuldu. Amazon kurucusu Jeff Bezos geçen gün yaptığı uzay yolculuğu ile birlikte Blue Origin şirketine iyi miktarda kazanç sağladı.

Uzay turizminin giderek yaygınlaşmaya başlaması sadece milyarderlerin değil aynı şekilde tüm insanların seyahat etmesini sağlayabilir. Jeff Bezos sadece 1,5 dakika uzayda kaldı. Bu bile eşsiz bir görüntünün yakalanmasını sağladı.

blue origin

Amazon kurucusu tarafından yapılan uzay seyahati birçok kişinin güvenini kazanmayı başardı. Bazıları uzay yolculuklarını pek güvenli bulmuyor. Ancak Bezos uzaya hiçbir problem olmadan gidip gelerek aslında güvenli olduğunu göstermiş oldu.

 

Blue Origin tarafından yapılan başarılı seyahat denemesi birçok kişinin şirkete talep yağdırmasına neden oldu. Yaklaşık olarak 100 milyon dolar değerinde koltuk satıldı. Bu kişiler bir sonraki uzay yolculuğunun aktörleri olacak. Bugünlerde ise bambaşka bir konuyu konuşacağız gibi görünüyor.

Uzayda endüstriyel üretim mümkün: Jeff Bezos bombayı patlattı

Blue Origin biraz daha pahalı fiyat ile uzay turizmi başlattı. Virgin Galactic 200 bin dolarlık fiyat ile uzay yolculuğu yapıyor. İkili arasında fiyat konusunda iyi bir rekabet olacak gibi görünüyor.