Bloomberg’den çarpıcı Erdoğan analizi: Desteği azalıyor

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 9:52 am - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 9:52 am

ABD’nin ünlü medya kuruluşlarından Bloomberg, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizi yazdı. Bloomberg’de yer alan makalede AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘a desteğin azaldığı ifadelerine yer verildi.

Türkiye’de ekonomik krizle gelen zorlu süreçler ve gelecek yıl yapılması planlanan seçimler ABD medyasında yer aldı. Ülkenin en önemli medya kuruluşlarından Bloomberg Türkiye ile ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı.

Bloomberg’de yer alan makalede son dönemlerde yapılan anketlerde AKP ve Erdoğan’a desteğin düştüğü vurgulanırken yükselen enflasyonun 20 yıllık Erdoğan iktidarının en acil tehdidi olduğu ifade edildi.

“ENFLASYONUN NEDENİ ERDOĞAN’IN MERKEZ BANKASI KARARLARINA MÜDAHALESİ”

Makalede, tüm dünyada pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntıların yaşandığı belirtilirken, Türkiye’deki enflasyon sorunun arkasında ise aynı zamanda Erdoğan’ın merkez bankası kararlarına müdahale etmesi ve faiz ile ilgili kararları olduğu hatırlatılarak, “Normalde, enflasyon bir ekonomi için sorun olmaya başladığında merkez bankası faizi artırır ve fiyatları indirmeye çalışır. Fakat Türkiye tam tersini yaptı” denildi.

Makalede, Türkiye’de enflasyonun Nisan’da yüzde 70 seviyelerine çıktığı hatırlatılırken, bu seviyenin Erdoğan’ın 20 yıl önce seçim zaferinin sağlandığı dönemdeki kadar yüksek olduğu vurgulandı.

“MUHALEFET ERDOĞAN’IN KARŞISINA BİR ADAY KOYMADI”

Makalede “Parlamenter sisteme dönmek isteyen altılı masa olarak da bilinen muhalefetin oluşturduğu koalisyon henüz 2018’de bütün gücü alan Erdoğan’ın karşısına bir aday koymadı” ifadeleri dikkat çekti.

“CEZAEVİNE GİRMEZLERSE MUHALEFET DEDİĞİNİ YAPABİLİR”

Makalede, “Erdoğan büyük ekonomik deneyini yani yüksek faizin yüksek enflasyona sebep olduğuna dair okuduğunuz bütün ekonomi kitaplarındaki düşüncenin tersini durdurmak için hiçbir sinyal vermiyor. Muhalefet partileri de göreve gelirlerse merkez bankasının güvenilirliği ve bağımsızlığını sağlama vaadinde bulunuyorlar. Bunu cezaevine girmezlerse yapabilirler” ifadeleri dikkat çekti.

EKREM İMAMOĞLU VE CANAN KAFTANCIOĞLU DETAYI

Bloomberg’de yer alan makalede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezaevine gönderilme ihtimali olduğu söylendi ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaya da yer verildi.

Son anket! CHP birinci, 3 aday da Erdoğan’ı geçiyor