Blizzard StarCraft 2 ile işini bitirmedi

Yayın tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 16 Eylül 2020 Çarşamba 5:57 pm

10 yıl önce piyasaya çıkan, video oyun dünyasının en ünlü oyun evrenlerinden StarCraft ’ın ikinci oyunu StarCraft 2 için Blizzard’dan sürpriz bir paylaşım geldi.

2010 yılında piyasaya çıkan StarCraft 2 Eylül ayında 10 yaşına girmişken oyunun yapımcısı Blizzard StarCraft 2 için yeni görüntüleri eski defterlerden çıkarıp oyun severlerle paylaştı. Daha önce medyada hiç görülmemiş eskiz çizimlerin yer aldığı görüntüler, oyun severler tarafından da ilgi gördü.

StarCraft ilk oyunu ile dünyada çok uzun süre oynanan, multiplayer oyuncuların en sevdiği oyunlardan biri olmuştu. Şirket, 2010 yılında serinin ikinci oyununu çıkarmış ve çok geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmıştı. Blizzard StarCraft, WarCraft ve Diablo oyunlarına olan yoğun ilgiden kazandığı geliri başka oyun dağıtımcılarıyla paylaşmamak için 2000’lerin başında kendi dağıtım kanalını ve online oyun sunucularını hayata geçirerek, World of Warcraft ile online oyun pazarının büyümesinde büyük bir rol oynamıştı.

StarCraft 2

Şirket şimdi, StarCraft 2 hazırlanırken çizilmiş tasarım görsellerini yayınlayarak dikkatleri yeniden oyuna yönlendirdi.

Blizzard şimdi, StarCraft 2’ye olan ilgiyi yeniden canlandırmak için, mod ve harita yapımcılarının işini kolaylaştıracak araçları da yayınladı. Bu nedenle, kısa süre içinde çok sayıda oyun modunun ve yeni haritaların piyasaya çıkması da bekleniyor.

Dolayısıyla, şirketin yeniden StarCraft evrenine odaklandığı anlaşılıyor. Bu da akıllara şu soruyu getiriyor.

Blizzard son derece gizlilik içinde StarCraft 3’ü geliştirmeye başlamış ve hatta oyunu büyük oranda bitirmiş olabilir mi? Zira, video oyun severlerin StarCraft2’ye yeniden ilgi göstermesiyle beraber sürpriz bir şekilde StarCraft 3’ün duyurulması, yeni oyunun satışlarını zirveye taşıyacak bir etki yaratabilir.

Peki sizce, Blizzard StarCraft 3 üzerinde çalışıyor olabilir mi? Ya da piyasaya World of Warcraft gibi, tamamen StarCraft evrenini konu alan bir online oyun çıkabilir mi? Bu konuda beklentileriniz var mı ya da hangisinin gerçek olmasını dilerdiniz?

TikTok ABD’ye taşınıyor olabilir mi?