Blackshark V2 Pro : Razer, yine iddialı bir cihazla karşımızda

Yayın tarihi: 5 Aralık 2020 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 5:26 pm

Oyunculara yönelik hazırladığı ürünlerle adından söz ettiren Razer, yine iddialı bir cihazla karşımızda. Firma, e spor tutkunları için hazırladığı Blackshark V2 Pro isimli kulaklığı ile adeta zirveye oynuyor. Kablolu ve kablosuz olarak kullanılabilen, ayrıca mikrofonu çıkarılıp takılabilen bu kulaklık, hem single player hem de online karşılaşmalarda ciddi anlamda “kulaklarınız” olabilir.

Ürünün kutusunu açtığımızda zengin bir içerikle karşılaşıyoruz. Kulaklığın yanında 2.4GHz bağlantı aparatı, örgü kablo, şarj için microUSB kablosu ve bir de güzel bir taşıma çantasını görüyoruz. Örgü kablo tasarımıyla hazırlanan kabloların gayet sağlam göründüğünü belirtelim. Yalnızca klasik siyah rengiyle oyunculara sunulan kulaklığın RGB aydınlatma tarafında bir getirisi olmadığını da ekleyelim.

Kulaklığı elinize alıp incelediğinizde ve hemen ardından ilk kez taktığınızda, gerçekten kaliteli bir ürün olduğunu anlıyorsunuz. Özellikle büyük boyutlarda hazırlanan ses açma kapama tekerleği çok hoşumuza gitti. Mikrofonu da çıkarılabilir olduğu için ürünü dış mekânlarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kendi adıma konuşmam gerekirse, şimdiye dek kullandığım en şık ve rahat Razer ürünlerinden bir tanesinini Blackshark V2 Pro olduğunu söyleyebilirim.

Razer BlackShark V2 Pro kablosuz oyuncu kulaklığı ile zincirleri kırın

Blackshark V2 Pro, oldukça büyük boyutlarda kulaklıklarla geliyor. Bu yastıklar kulaklarınızı tamamen sardığı gibi rahatsızlık da vermiyor. Uzun süreler rahatlıkla kullanabiliyor ve sık sık yumuşak yapı sayesinde kendinizi rahat hissediyorsunuz. Ek olarak, soğuk kış günlerinde kulaklarınızı bir nebze ısıtmak için de güzel bir tercih.

Kulaklıkları yukarı ve aşağıya doğru ayarlayabiliyorsunuz. Yanlara doğru ayarlama ya da katlama gibi seçenekler sunulmamış. Ürünün kafa bandı da gayet rahat ve üst kısmında da bir klasik olarak “Razer” logosu yer alıyor.

Dikkatimizi çeken bir konu, kulaklıkların hemen üzerindeki oldukça ince yapıdaki metal çubuklar oldu. Özellikle kulaklığı en uygun konumda ayarlarken “Acaba zorlarsam kırılır mı?” endişesi oluşabilir, zira bizde bu endişe oldu, lakin göründüğünden daha sağlam olduklarını da belirtelim. Dikkatli kullanmakta fayda var.

Ürünümüz 12 Hz – 28 kHz frekans aralığına sahip ve 50mm sürücüleri var. 2.4GHz kablosuz olarak bağlantı kurup kullanılabilen kulaklık, ek olarak mikrofon tarafında da 100 Hz – 10 kHz frekans aralığına sahip.

Ürün, Razer’ın patentli Triforce Titanium 50mm sürücüleriyle geliyor. Razer mühendisleri, bu sistemde her sürücü için ayrı ayrı çalışmalar yaparak farklı seviyelerdeki işitsel detayların temiz ve etkili şekilde duyulabilmesini hedeflemiş. Gerçekten de temiz bass’lar, tiz’ler ve hatta müzik dinlerken temiz vokallerle keyfiniz yerine geliyor diyebiliriz.

Razer BlackShark V2 Pro kablosuz oyuncu kulaklığı ile zincirleri kırın

Ürün, aynı zamanda takılıp çıkarılabilir Hyperclear Supercardioid mikrofona sahip. Gerçekten büyük ve etkili bir mikrofon. İstediğiniz zaman takıp, istediğiniz zaman çıkarabiliyorsunuz ve ses kalitesi de başarılı. Etraftaki işitsel detaylardan en az şekilde etkilenerek sesiniz karşı tarafa ulaştırılıyor. Bu da özellikle takım halinde hareket etmenin önemli olduğu online karşılaşmalarda işinize yarayacaktır.

Kulaklık denildiğinde merak edilen konulardan bir tanesi de “gürültü engelleme” özelliğidir. Bu ürün, “gelişmiş” olarak adlandırılan pasif gürültü engelleme özelliğine sahip. Yani evet, evinizde oyun oynarken, normal bir ses düzeyi aktifken yanınızdakiler kolay kolay sizi duymuyor, kulaklıktan ses sızmıyor. Ses seviyesi yüksek bir şekilde oyun oynar ya da müzik dinlerseniz, yakınlarınızdakiler de işitsel detayları duyabilir. Tabii uzun süreler yüksek ses seviyesinde kullanım yapmamanızı öneriyoruz. Sağlık önemli.

Toparlamak gerekirse, Razer BlackShark V2 Pro kulaklığı beğendik. Hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanılabiliyor olması, mikrofonunun da isteğe göre çıkarılıp takılabilmesi güzel düşünülmüş. Ürünü kablosuz olarak kullanırken bile kaliteli bir bağlantı ve dolayısıyla ses kalitesine erişiyorsunuz. Oyunlardaki en ufak işitsel detayları, yönü ve mesafesine kadar fark edebildiğiniz gibi, müzik dinlerken ve film izlerken de etkileyici işitsel detayları alabiliyorsunuz. Burada THX Spatial Audio teknolojisinin de payı var.

Ürün, ülkemizde yaklaşık 2600 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Evet, keşke fiyatı daha uygun olsaydı da daha fazla oyuncu tarafından tercih edilebilir bir konumda olsaydı.

Bilim insanları ölümsüzlüğü bulmaya iyice yaklaştı: Devrim gibi buluş