BlackBerry markası piyasaya geri dönüyor

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2020 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2020 Perşembe 2:13 pm

BlackBerry, bu yılın başlarında hatırlayacağınız üzere TCL ile anlaşma imzalamıştı. 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren bu anlaşma sona erecek ve BlackBerry markalı mobil cihazların satışı durdurulacak. Bunun BlackBerry’nin sonu olması bekleniyordu.

Ancak bugün Teksas merkezli bir girişim olan OnwardMobility, BlackBerry ve Foxconn’un bir yan kuruluşu olan FIH Mobile Limited ile yeni akıllı telefonlar satmak için bir anlaşma imzaladı. BlackBerry 5G destekli telefonu ile piyasadan çekilmeyeceğinin sinyalini verecek.

BlackBerry

BlackBerry, 2021’in ilk yarısında Kuzey Amerika ve Avrupa’da fiziksel klavyeli 5G destekli Android işletim sistemine sahip telefonunu tanıtacak. Muhtemelen bu telefonda Snapdragon 765G yonga seti ve 6 GB RAM yer alacak.

Kamera konusunda nasıl bir yol izleyeceği henüz kestirilemeyen BlackBerry’nin, 2021 yılında bile hala tabularını koruyup fiziksel klavyeli telefon tanıtması garip karşılanabilir. Sürekli kendi bildiğini okuyan ve bu yüzden satış rakamlarında çakılan BlackBerry’nin yüzü bakalım 2021’de gülecek mi?

BlackBerry İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su John Chen konuyla ilgili şunları söyledi; “Firma olarak OnwardMobility ile markamızla eşanlamlı olan yüksek güven ve güvenlik standartlarımızdan yararlanarak fiziksel klavyeli bir 5G akıllı telefonu satışa sunacağız. Müşterilerin, yeni BlackBerry 5G akıllı telefonun sunacağı kurumsal ve devlet düzeyinde güvenlik ve mobil üretkenliği deneyimleyeceği için heyecanlıyız.”

Kariyer.net 50 bin kullanıcısının verisini çaldırdı