‘Biz buradayız Erdoğan nerede?’

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2021 Cumartesi 11:23 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2021 Cumartesi 5:58 pm

İsrail’in Filistin’e yönelik 10 Mayıs’tan beri sürdürdüğü saldırılar, Mescid-i Aksa’da toplanan kalabalık tarafından protesto edildi. Kalabalığın, ” Biz buradayız (Nahnu hon) Erdoğan nerede (veynek Erdogan) ” sloganı ise sosyal medyada tartışma konusu oldu. Anadolu Ajansı bu sloganı destek olarak görürken sosyal medyada sloganın protesto amaçlı atıldığı söylendi.

Anadolu Ajansı’nın paylaştığı görüntülerde, Mescid-i Aksa’da toplanan ve İsrail’in saldırılarını protesto eden kalabalık, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslendi. AKP’ye yakın isimler bu seslenişi “Erdoğan’a destek” olarak yorumlarken birçok sosyal medya kullanıcısı bunun bir destek çağrısı olmadığını, tam tersi protesto olarak o sloganın atıldığını ifade etti.

YANDAŞALR DESTEK DEDİ

Eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, açıkça sloganların Erdoğan’a destek olarak atıldığını ifade etti.

 

“DESTEK DEĞİL PROTESTO”
Sloganların, Erdoğan’a protesto olarak atıldığını ifade eden birçok sosyal medya kullanıcısı ise medya kuruluşlarının algı oluşturmasına karşılık tepki gösterdi.