Bitlis’teki helikopter kazasında şehit sayısı 11’e yükseldi!

Yayın tarihi: 4 Mart 2021 Perşembe 6:20 pm - Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe 10:44 pm

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi bir helikopter düştü. Kazada 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi bir helikopter düştü. Kazada 11 askerin şehit olduğu, 2  askerin de yaralandığı açıklandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da bölgeye gideceği bildirildi.

Şehitlerden biri Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenilirken, bir şehidin daha kimliği belli oldu. Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün (45) acı haberi, memleketi Amasya’ya ulaştı.

MSB’DEN AÇIKLAMA GELDİ

“Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 11’inn şehit olduğu, 2 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir. Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz”

ŞEHİT SAYISI 10’A ÇIKTI

Milli Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tatvan’da meydana gelen helikopter kazasında yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan biri daha hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 10’a yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

8.KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL OSMAN ERBAŞ ŞEHİT OLDU

Bitlis’te düşen helikopterde yaşamını yitiren askerlerden birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi.

AMASYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Bitlis,  Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün (45) acı haberi, memleketi Amasya’ya ulaştı.

Bingöl’den Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün, Amasya nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Gül’ün acı haberi, memleketi Amasya’nın merkeze bağlı Doğantepe köyündeki ailesine ulaştı. Şehidin cenazesinin Amasya’da toprağa verileceği belirtildi.

COUGAR HELİKOPTERİNDE TOPLAM 38 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

1997’de 11 şehit

Cougar helikopterlerin karıştığı can kayıplı ilk olay 4 Haziran 1997’de yaşandı.

Kuzey Irak’ta sınır ötesi operasyona katılan askerleri taşıyan helikopter, Zap bölgesinde füze ile vuruldu. Saldırıda 11 asker hayatını kaybetti.

Helikopterlerin füze koruma sistemi olmaması nedeniyle Cougar tipi helikopterlerin tümü Batı’daki bölgelerde kullanılmaya başlandı.

Füze koruma sistemlerinin takılması sonrasında da tekrar Güneydoğu’daki askeri birliklerin kullanımına verildi.

2003 ve 2017’de toplam 17 şehit

Cougar helikopterlerde can kayıplı ikinci olay Isparta Eğirdir’de 29 Nisan 2003’te yaşandı. Eğitim uçuşu sırasında yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Kazada 4 asker yaşamını yitirdi. Bir asker de ağır yaralandı.

Şırnak’ta meydana gelen can kayıplı üçüncü olayda ise 13 asker hayatını kaybetti. Bu kazada, Tümgeneral Aydoğan Aydın’la birlikte 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 2 başçavuş, 2 uzman çavuş ve 1 üsteğmen yaşamını yitirdi.

2021’de 10 şehit

Cougarların karıştığı can kayıplı dördüncü olay ise 4 Mart 2021’de Bingöl’ün Tatvan ilçesinde gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bingöl’den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 10 personelin şehit olduğunu, 3 personelin yaralandığını bildirdi.