Bitcoin’e FED darbesi!

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 2:46 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 2:46 pm

Bitcoin, piyasalardaki risk iştahının azalması nedeniyle son 6 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Kripto piyasası da Bitcoin’deki gerilemeye paralel olarak düştü.

ABD Merkez Bankası (Fed) politikaları nedeniyle yatırımcıların riskli varlıklarından kaçınması sonucu Bitcoin’de yaşanan kayıplar arttı.

Fed’in enflasyonla mücadele amacıyla önümüzdeki aylarda 50 baz puan faiz artırabileceği yönünde işaretlerin artması nedeniyle kripto para birimlerinin son birkaç yılda artan kazanımları tersine çevirmesinden endişe ediliyor.

Piyasadaki para bolluğunun azalması ve doların değerinin artması nedeniyle kripto piyasalarının düşük beklentiyi fiyatlamasının yanında Rusya-Ukrayna savaşının getirdiği jeopolitik riskler de kripto varlıklara yönelimi baskılıyor.

Bitcoin direnç bölgesinden çıktı! Yıl sonu beklentisi 80 bin dolar

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM

Lider kripto para, geçen ayın en yüksek seviyesinden yüzde 20’den fazla gerileyerek günlük yüzde 3,2 kadar kayıpla 38 bin 500 dolara geriledi. Böylece Bitcoin 15 Mart’tan bu yana en düşük seviyesine indi. İkinci en büyük kripto para olan Ethereum, günlük yüzde 4’e varan bir düşüşle 2 bin 820 dolara geriledi.

Bitcoin’deki gerilime altcoin piyasasını daha da derinden etkiledi. Cardano yüzde 5,7 günlük düşüşle 0,84 dolara, Solana yüzde 6,5 kayıpla 95,2 dolara, Dogecoin yüzde 7 düşüşle 0,12 dolara geriledi.

‘FİYAT HAREKETİ AŞAĞI YÖNE İŞARET EDİYOR’

Bloomberg’in haberine göre analistler, fiyat hareketlerinin daha fazla düşüşe işaret edebileceğini belirtti.

Fundstrat isimli piyasa araştırması şirketinde teknik stratejist olan Mark Newton cuma günü yayınlanan araştırma notunda, “Bitcoin, cuma günkü geri çekilmesinde çok önemli iki aylık bir trendi kırıyor” dedi.

‘DOLARA YÖNELİM ARTABİLİR’

Bitcoin 2021 yılının başından itibaren 35 bin ila 45 bin dolar arasında hareket etti. Yılın başından bu yana kripto piyasası teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 endeksi ile paralel hareket ederken dolar ile negatif korelasyon gösterdi.

Nydig isimli kripto platformunun araştırma ekibi ise cuma günü yayınladığı bir raporda, “Dolar tutmak daha kazançlı hale geldikçe, bazı yatırımcılar Bitcoin veya altından dolara yönelebilir” dedi.