Bitcoin’den sonra gelen en önemli 4 kripto para

Yayın tarihi: 8 Haziran 2021 Salı 3:32 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2021 Salı 3:32 pm

Bitcoin yalnızca merkeziyetsiz kripto para dalgasını başlatan bir trend belirleyici olmakla kalmadı, aynı zamanda kripto para birimleri için standart belirleyici bir hâle geldi ve sürekli büyüyen bir takipçi ve yan ürün lejyonuna (altcoin) ilham verdi.

Bitcoin, 10 yılı aşkın süredir piyasada olduğu için artık neredeyse herkesin bildiği bir kripto para. Bitcoin, 2009 yılında Satoshi Nakamoto takma adı altında yazılmış bir White Paper aracılığıyla oluşturuldu. Açık kaynak kodludur ve merkezî değildir. Burada üzerinde durduğumuz en önemli noktalardan biri de Bitcoin, yalnızca merkeziyetsiz kripto para dalgasını başlatan bir trend belirleyici olmakla kalmadı; aynı zamanda kripto para birimleri için standart belirleyici bir hâle geldi ve sürekli büyüyen bir takipçi ve yan ürün lejyonuna (altcoin) ilham verdi.

Peki, Bitcoin dışında piyasayı domine eden kripto paralar hangileri ve nasıl alabilirsiniz gelin hep birlikte inceleyelim.

1. Ethereum (ETH)

Ethereum, Ether (ETH) adlı kendi kripto para birimine ve Solidity adlı kendi programlama diline sahip bir blok zinciri platformudur. Ethereum’un arkasındaki amaç; milliyet, etnik köken veya inançtan bağımsız olarak dünyadaki herkesin serbestçe erişebileceği merkezî olmayan bir finansal ürünler paketi oluşturmaktır.

Bir blok zinciri ağı olarak Ethereum, işlemleri doğrulamak ve kaydetmek için merkezî olmayan bir kamu defteridir. Ağın kullanıcıları platformda uygulamalar oluşturabilir, yayımlayabilir, para kazanabilir ve Ether kripto para birimini ödeme olarak kullanabilir. Ağdaki merkezî olmayan uygulamalar “dapps” olarak adlandırılmaktadır.

Bir kripto para birimi olarak Ethereum, Mayıs 2021 itibarıyla piyasa değeri olarak Bitcoin’den sonra ikinci sırada yer alıyor.

Ethereum’u Nasıl Alabilirsiniz?

ICRYPEX Kripto Para Borsası üzerinden Ethereum alım ve satım işlemlerinizi 4 kolay adımda gerçekleştirebilirsiniz.

ICRYPEX’te; 7/24 ulaşabileceğiniz size özel atanan Müşteri Temsilcisi, günlük ve haftalık analiz desteğiyle hızlıca Ethereum al sat yapabilir, işlemlerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

2. Litecoin (LTC)

2011 yılında piyasaya sürülen Litecoin, Bitcoin’in izinden giden ilk kripto para birimleri arasında yer. Litecoin MIT mezunu ve eski Google Mühendisi Charlie Lee tarafından oluşturuldu. Litecoin birçok yönden Bitcoin’e benzese de daha hızlı blok oluşturma hızına sahiptir ve bu nedenle daha hızlı işlem onay süresi sunar. Geliştiriciler dışında, Litecoin’i kabul eden giderek artan sayıda trader var. Ocak 2021 itibarıyla Litecoin’in piyasa değeri 10,1 milyar dolara ve token başına değeri ise 153,88 dolara ulaşmış bulunmakta. Bu da onu, dünyanın en büyük altıncı kripto para birimi hâline getiriyor.

Litecoin Nasıl Alınır?

ICRYPEX Kripto Para Borsası üzerinden Litecoin alım ve satım işlemlerinizi 4 kolay adımda gerçekleştirebilirsiniz.

ICRYPEX’te; 7/24 ulaşabileceğiniz size özel atanan Müşteri Temsilcisi, günlük ve haftalık analiz desteğiyle hızlıca Litecoin al sat yapabilir, işlemlerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

3. Polkadot (DOT)

Polkadot, birden fazla özelleştirilmiş blok zincirini tek bir birleşik ağa bağlayan yeni nesil bir blok zinciri protokolüdür. Diğer birçok blok zinciri altyapı projesine benzer şekilde, Polkadot’un da kendi yerel token’ı vardır. Polkadot’un yerel token’ı yani kripto para birimi DOT olarak bilinir, tıpkı ETH’nin Ethereum’un simgesi ve BTC’nin Bitcoin’in simgesi olması gibi.

Polkadot, Ethereum projesinin geleceği hakkında farklı görüşleri olan bir başka üyesi Gavin Wood tarafından yaratıldı. Ocak 2021 itibarıyla Polkadot’un 11,2 milyar dolar değerinde piyasa değeri ve 12,54 dolar değerinde DOT işlemi var.

Polkadot Nasıl Alınır?

ICRYPEX Kripto Para Borsası üzerinden Polkadot alım ve satım işlemlerinizi 4 kolay adımda gerçekleştirebilirsiniz.

ICRYPEX’te; 7/24 ulaşabileceğiniz size özel atanan Müşteri Temsilcisi, günlük ve haftalık analiz desteğiyle hızlıca Polkadot al sat yapabilir, işlemlerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

4. Stellar Lumens (XLM)

Stellar, büyük işlemler amacıyla finansal kurumları birbirine bağlayarak kurumsal çözümler sağlamak üzere tasarlanmış açık bir blok zinciri ağıdır. Stellar’ın yerel para birimi Lumen’dir (XLM). Ağ kullanıcıların ağ üzerinde işlem yapabilmeleri için Lumen tutmasını gerektirir.

Stellar, Ripple Labs’ın kurucu üyesi ve Ripple protokolünün geliştiricisi olan Jed McCaleb tarafından kuruldu. Stellar Lumens’in piyasa değeri 6,1 milyar dolardır ve Ocak 2021 itibarıyla 0,27 dolar değerindedir.

Stellar (XLM) Nasıl Alınır?

ICRYPEX Kripto Para Borsası üzerinden Stellar (XLM) alım ve satım işlemlerinizi 4 kolay adımda gerçekleştirebilirsiniz.

ICRYPEX’te; 7/24 ulaşabileceğiniz size özel atanan Müşteri Temsilcisi, günlük ve haftalık analiz desteğiyle hızlıca Stellar (XLM) al sat yapabilir, işlemlerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz.