Bitcoin’de neler oluyor! Çok hızlı yükselişe geçti

Yayın tarihi: 1 Ekim 2021 Cuma 2:04 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2021 Cuma 2:04 pm

Bitcoin’de 1 Ekim itibari ile fiyat hızlı bir artış yaşıyor. Piyasa değeriyle en büyük kripto para, bugün TSİ 13.25’te 44 bin 900 dolardan dakikalar içinde 47 bin 800 dolara kadar çıktı. Birkaç dakikada gelen 3 bin dolarlık bu artış, piyasanın genelinde olumlu bir hava estirdi.

 

Uzmancoin’deki habere göre; Bitcoin’deki artış, birkaç olumlu haberin ortaya çıkmasını takiben görüldü. Dün, Fed Başkanı Jerome Powell, açık bir şekilde kripto paraları yasaklamak gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade etmişti. Bugün itibari ile İran’da yasak kalktı ve Bitcoin madenciliği yeniden başladı. Ayrıca bugün, Minneapolis Fed Başkanı Neil Kashkari, “2024 yılına kadar faiz artışına ihtiyaç yok” açıklamasında bulundu. Kuşkusuz Bitcoin, düşük faizli ortamdan en çok faydalanan varlıklardan biri.

Gelen hareket, türev işlemler tarafında Bitcoin’de düşüşe oynayan trader’ların milyonlarca dolar kaybetmesine neden oldu. Son bir saatte 270 milyon dolarlık pozisyon zararla kapatıldı.

Son olarak, kripto paraların toplam piyasa değeri ise yeniden 2 trilyon doların üzerine çıktı. Bitcoin’deki artışı; Ether başta olmak üzere diğer önde gelen kripto paralar da izledi.

TSİ 13.55 itibari ile Bitcoin, 47 bin 300 dolardan işlem görüyor.