Bitcoin ve metaverse projeler dikkat çekmeyi başarıyor

Yayın tarihi: 10 Aralık 2021 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 9 Aralık 2021 Perşembe 11:09 pm

Bitcoin ve metaverse projeler ile ilgili kafalarda çok fazla soru işareti oluştu. Özellikle Bitcoin kaynaklı düşüşler bu soru işaretlerinde büyük bir etkiye sahip.

Kripto para dünyasının gözbebeği olarak adlandırılan Bitcoin ve metaverse projeler sürekli olarak yeni gelişmelere imza atıyor. Bitcoin geçtiğimiz haftalarda 67 bin dolar rekorunu kırdı. Ancak daha fazla tutunamayıp hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Kripto para devi şu sıralar 48 bin dolar düzeyinden kurtulmaya çalışıyor.

Metaverse projelere baktığımızda Bitcoin ile kıyaslandığında biraz daha yükselme fırsatı buluyor. Ancak Çin gayrimenkul baskısı ve FED karar öncesi yaşanan belirsizlik nedeniyle yükseliş sınırlı kaldı. Hatta şimdilerde düşüşe bile başladı. Facebook tarafından metaverse desteğinin açıklanması ile birlikte büyük bir yükseliş yakalanmıştı.

 

Kripto ve Blockchain şirketleri önceki 10 yıl ile kıyaslandığında 21 milyar dolarlık bir risk sermayesi fonu ayrıldı. Bu tür kripto para birimlerinin 2022 yılına kadar yatırım almaya devam edeceği tahmin ediliyor. Bitcoin düşüşü ise bu konuda tedirginlik yaratan önemli bir faktör.

 

Kripto para analistleri önümüzdeki 2 ile 3 ay içerisinde kripto para devi olan Bitcoin için 75 bin doları hedef olarak gösteriyor. Ethereum için gözler 5 bin dolar seviyesinde. Bu seviyenin aşılması için daha fazla projenin ortaya atılması gerekiyor. Ayrıca NFT alanında Ethereum biraz daha iyi bir performans gösterirse yükseliş hızlanacaktır.

Metaverse için Çin de devreye girdi

Bitcoin ve metaverse projeler birçok şirketten yatırım bekliyor. MANA, AXS ve GALA gibi kripto para birimlerinin yükselmesi için bu şart.