Bitcoin piyasası hakkında yeni açıklamalarda bulundu

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2021 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 23 Temmuz 2021 Cuma 3:08 pm

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey kripto para birimi konusunda o kadar iyimser ki, Bitcoin’in daha barışçıl bir gezegen yaratabileceğini düşünüyor.

Milyarder, bitcoin’in finansal eşitsizliklerin giderilmesine yardımcı olabileceğini savunuyor. Dorsey’e göre Bitcoin, insanlığın daha büyük sorunlara konsantre olmasına izin verebilir. Dorsey, bugün yaptığı bir konuşmada Bitcoin hakkında “Umudum, dünya barışı yaratması veya dünya barışının yaratılmasına yardımcı olması” dedi. “Uzun vadeli olacak ama ümidim kesinlikle barış.” The B Word adlı sanal bir konferansta konuşan Twitter CEO’su Dorsey, “ekonomik güçlendirme için bir araç olarak bitcoin” adlı bir panel sırasında yorumlar yaptı. Tesla CEO’su Elon Musk da Bitcoin hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Dorsey Bitcoin’in on yıl içinde gezegenin “tek para birimi” haline geleceğine olan inancından bahsetti.

Twitter

 

Dünya barışı hayalleri her ne kadar iyi olsa da, Bitcoin madenciliği ve işlemler için gereken güç tüketimi göz önüne alındığında, durumlar Dorsey’in vizyonuyla da çelişiyor. Bu yılın başlarında Musk, Tesla’nın “bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların hızla artan kullanımından endişe duyuyoruz” demişti. Bunun ardından Tesla Bitcoin ile ödemelere kapatıldı. Bitcoin’in burdan sonra nereye gideceği belli olmaz ancak Elon Musk gibi önemli isimlerin yorumları piyasada ciddi etkiler yaratıyor.

Bu fiyata telefon mu olur! Apple çok abarttı