Bitcoin madencilik gelirleri arttı!

Yayın tarihi: 3 Haziran 2021 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 2 Haziran 2021 Çarşamba 3:33 pm

Son dönemde Çin hükümetinin aldığı kararlar sonrasında Bitcoin madencilik gelirleri arttı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere Bitcoin, ASIC ismi verilen madencilik cihazları ile üretiliyor. Aslında birkaç sene öncesine kadar ekran kartlarıyla da Bitcoin çıkarmak mümkündü. Fakat gelinen süreçte fiyatları hayli pahalı olan ASIC makinalar haricinde Bitcoin madenciliği yapmak pek de mümkün değil.

Şimdi gelelim madencilik gelirleri ile ilgili olan kısma. Bilindiği üzere artık BTC çıkarımında sonlara gelinmek üzere. Fakat buna rağmen ASIC cihazlara yoğun bir ilgi söz konusu. Dünya üzerindeki madencilik aktivitelerinin en yoğun yapıldığı bölge ise sizlerin de tahmin edebileceği üzere Çin.

Bitcoin madencilik

Çin hükümeti Bitcoin madenciliğinin çok fazla enerji tüketmesinden ötürü tesisleri kapatma kararı aldı. Üstelik bu iddiasında da hayli kararlı.

Hatta sırf bu yüzden Çin’deki bazı mining tesisleri adres değiştirmek için çalışmalara başlamış durumda. Hal böyle olunca aktif olarak madencilik yapan cihaz sayısı da azaldı.

Bu azalama mevcutta BTC madenciliği yapanlara yaradı. Çünkü Çin’deki cihazların fişi çekilince mevcutta madencilik yapan cihazların gelirleri artmış oldu.

Öte yandan en popüler 2. madencilik parası olan ETH’de ise zorluk artmaya devam ediyor. Zorluğun artmasıyla doğru orantılı olarak madencilerin gelirleri de düşüyor.

Malum Temmuz ayında bir güncelleme gelecek. Muhtemelen Temmuz ayında gelecek olan güncelleme ile ETH tarafındaki madencilik gelirleri iyice azalacaktır.

Huawei 5G için şartlı onay aldı! İşte tüm detaylar!