Bitcoin kurucusu son mesajında ilginç detaylara dikkat çekti

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 11:00 am - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 5:58 pm

Bitcoin kurucusu son mesajında bazı konulara değindi. Popüler kripto para biriminin kurucusu olan Satoshi Nakamoto attığı son mesajda bazı uyarılarda bulundu.

Öncelikle kripto paralar hakkında ufak detaylara yer verelim. Kripto para birimlerinin atası Bitcoin olarak biliniyor. Belirli bir blok zincir üzerinde kümelenen şifreler kripto para olarak isimlendiriliyor.

Böylesine devasa bir teknolojiyi insanlığa sunan Satoshi Nakamoto aniden ortadan kayboldu. Kendisi Bitcoin ile ilgili bir platform kurmuştu. Bu platformda düzenli olarak bazı blog yazıları yazıyordu. 68 bin dolar seviyelerini bile gören Bitcoin’den daha çok kurucusu merak ediliyor.

Satoshi Nakamoto

2010 yılının sonlarına kadar Bitcoin üzerinde çalışmalarına devam eden kişi veya gruplar vardı. Tüm çalışmalar devam etse bile henüz popüler değildi. Bazıları Japon asıllı olduğunu düşündüğü Satoshi Nakamoto ile ilgili çeşitli spekülasyonlar ortaya atıyordu.

 

Kimileri onun Amerika ya da Avrupa’da yaşayan biri olduğunu tahmin ediyor. Ayrıca kriptografi uzmanı ve bilgisayar bilimcisi olduğu konusunda çok çeşitli iddialar var. Fakat onun attığı son mesaj her şeyden daha ilginç. Bu mesajda DoS saldırılarına değiniyor. Bu saldırılardan korumak için çok daha fazla çalışılması gerektiğini düşünüyor.

Onun attığı son mesajlarda bu düşünceler yer aldı. Ayrıca yine bu attığı mesajın içerisinde wikileaks platformunun Bitcoin kullanmamasına dikkat çekiyor. Bu teknolojinin henüz emekleme aşamasında olduğunu ve popülerlik düzeyinin henüz hazır olmadığını da yine bu son mesajında belirtiyor.

Ünlü analistten heyecanlandıran Bitcoin tahmini

Satoshi Nakamoto bu mesajı tam olarak 11 yıl önce çalışma arkadaşlarına atmıştı. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.