Bitcoin hızla değer kaybediyor!

Yayın tarihi: 13 Ocak 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 11 Ocak 2021 Pazartesi 2:23 pm

Son dönemde kripto para birimlerinin hayli popüler olduğu söylenebilir. Fakat bu popülarite Bitcoin ve Ripple gibi birimlerde terse dönmüş durumda.

Özellikle son 1 aydır kripto para birimlerine büyük bir ilgi söz konusu. Bu ilginin temel nedeni ise Amerika’da yaşanan olaylar diyebiliriz. Zaten pandemi nedeniyle ABD ekonomisi zorlu bir dönemden geçiyordu. Dünyada hemen hemen herşey dolara endeksli olduğu için de bu durum tüm dünya piyasalarını etkiledi.

Altının değerinin dolarla belirleniyor olması da garip bir çıkmazı beraberinde getirdi. Bu durum yatırımcıları kripto para birimlerine yöneltti. Başta Bitcoin olmak üzere Ripple, Etherium ve Tether gibi kripto para birimleri kısa sürede tarihi zirvelerini gördüler.

Günler içerisinde yatırımcısına milyonlar kazandıran bu para birimleri şimdilerde ise çöküş dönemine girmiş durumda.

Bitcoin

Hatırlanacağı üzere Bitcoin’in tarihi rekoru geçtiğimiz günlerde gelmişti. 41.921 dolara erişen Bitcoin’in cazibesi diğer kripto para birimlerine olan ilgiyi de arttırdı.

Ripple da tarihi zirvesini görmek üzereydi ki ortaya çıkan dedikodular bu para biriminin bir anda dibi görmesine zemin hazırladı.

Hali hazırda dünya ekonomisinde çarklar yeniden dönmeye başlamış durumda. ABD’de çıkan olaylar büyümeden bastırıldı. Pandemiden ötürü aşılamalar tüm hızıyla devam ediyor. Pek çok Avrupa ülkesinde üretim bantları tekrardan dönmeye başladı. Böylece somut piyasalara olan güven de arttı.

Bu bağlamda kripto para birimleri de değer kaybetmeye başladı. Yayınlanan raporlara göre Bitcoin’in değeri sadece son 24 saat içerisinde yüzde 18 oranında eridi. 33.000 dolar seviyelerine gerileyen Bitcoin’in değeri muhtemelen biraz daha düşecektir. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Koronavirüs kısıtlamaları yakında kaldırılabilir: Sadece bir şartla!