Bitcoin Almak İsteyenlerin Bilmesi Gereken 5 Şey

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 7:42 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 7:42 pm

İLANDIR

Kripto para dünyasına adım atanların ilk duyduğu kripto paralar genelde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) oluyor. 2009’da piyasaya çıkan ve ilk kripto para birimi olarak bir devrim başlatan Bitcoin, bugün Ethereum ile beraber piyasaya yön vermeye devam ediyor. Ancak Bitcoin almadan önce onu tanımalısınız. İşte, Bitcoin al – sat yapmak isteyenlerin bilmesi gereken 5 şey!

Bitcoin deflasyonist bir kripto para birimi

Bitcoin, arzı 21 milyon ile sınırlı bir kripto para birimidir. Yani hiçbir zaman 21 milyondan fazla BTC coin üretilmeyecek. Ayrıca Bitcoin üretimi yaklaşık her 4 yılda bir yarı yarıya azalır. Bu özellikleriyle Bitcoin deflasyonist bir kripto para birimidir.

Kripto para piyasaları dalgalıdır

Bitcoin en güvenilir kripto para birimlerinin başında gelir. Ancak kripto para piyasaları, doğası gereği ani fiyat dalgalanmalarına açıktır. Bu nedenle Bitcoin al – sat işlemleri yapmadan iyi bir piyasa analizi yapmakta ve doğru stratejiyi oluşturmakta fayda vardır. Öte yandan Bitcoin, kripto para piyasalarının dalgalı yapısına rağmen güvenilir bir yatırım aracıdır. 2009’da ortaya çıkmasından beri Bitcoin zorlu piyasa koşullarında ayakta kalabilmiş ve uzun vadede yatırımcısına daima kazandırmıştır.

Bitcoin ile ödeme yapmak

Bitcoin, dünyadaki kimi şirketler tarafından ödeme aracı olarak kabul edilmeye başlandı. Ancak Türkiye de dahil birçok ülkede kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kullanılmasına henüz izin verilmiyor. Bu nedenle, eğer alışveriş yapmak için Bitcoin almayı düşünüyorsanız bulunduğunuz ülkenin kripto para regülasyonlarını incelemeyi unutmamalısınız.

Bitcoin’i paraya dönüştürmek

Birçok şekilde Bitcoin kazanabilirsiniz. Örneğin Bitcoin madenciliği yapmak bu yöntemlerden biridir. Ancak ne şekilde olursa olsun, sahip olduğunuz BTC coinleri itibari paraya dönüştürüp hesabınıza çekebilmek için bir platforma ihtiyacınız var. Bunun için kripto para borsaları kurulmuştur. Kripto para borsalarında hergün ve her saat, çevrim içi olarak Bitcoin al – sat işlemi yapabilirsiniz. Türkiye’de ise Bitlo üzerinden Türk lirası ile Bitcoin alıp satmak son derece kolay ve güvenlidir.

Bitcoin nasıl saklanır?

Kripto para borsaları üzerinden Bitcoin al – sat yapabilirsiniz. Ancak satın aldığınız BTC coinleri uzun süre elinizde tutmayı düşünüyorsanız, onları yalnızca sizin erişebileceğiniz bir kripto para cüzdanında saklamanız akıllıca olabilir. Bir kripto para borsasından aldığınız BTC coinlerinizi kripto para cüzdanınıza transfer ederek onları güvenle saklayabilirsiniz.